Düşündüren Taş Polemiği

Düşündüren Taş Polemiği

Düşündüren Taş Polemiği

Akçaabat’ta son 24 saatte yağan sağanak derelerin taşmasına neden olurken, oluşan sel sonrasında kurumların sele duyarsız kalması vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle dere yatağının sorumluk alanına giren DSİ bölgeye hiçbir araç göndermezken, Karayolları yetkilileri ise Osmanbaba köprüsünün daha çok zarar görmesini engellemek için özel firmaya ait iş makinelerinin yaptığı çalışmalara taş vermeyecek kadar ileri gitti. Taşkınların olduğu yere gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın araya girmesiyle taşların kullanılmasına izin verildi. Bunun üzerine özel firmanın iş makinesi yolun daha da çökmesini engellemek için dere yatağına taş yığdı.

 

DSİ ve Büyükşehir Ortada Yok.

Öte yandan DSİ ve Büyükşehir’den hiçbir yetkili ve iş makinesi Akçaabat’taki dere yataklarında görülmedi. Vatandaş kendi haline terk edilirken İl Başkanı Adnan Günnar DSİ yetkililerini arayarak Akçaabat’a iş makineleri göndermelerini istedi.

Bıyıklıoğlu'da İncelemelerde bulundu.

Selin yaşandığı Söğütlü ve Kireçhane derelerini, AK parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk ile birlikte ziyaret ederek bilgi aldı.

Vatandaşın tepkisi.

Özel iş makinesiyle  dere ıslahı yapmaya çalışan Hasan Öztürk isimli vatandaş sosyal medya üzerinden olaya şu şekişlde tepki gösterdi “Bu afette bizi yanlız birakmayan, Akçaabat Belediyesi’ne,DSİ, anıtlar bölge Müdürlüğü, Akçaabat Kaymakamlıgı, Karayolları bölge Müdürlüğüne çook teşekkür ederim. Aramadıgım yer kalmadı bi Allah’ın kulu gelip bakmaz mı kendi imkanlarımla dere ıslahı yapıyorum ama karayolları taş vermedı ne yapalım... sagolsunlar”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler