Dünya Veteriner Hekimleri Günü coşkuyla kutlandı.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü coşkuyla kutlandı.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü coşkuyla kutlandı.

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı tarafından Körfez Metin Restorant’ta Dünya Veteriner Hekimleri Günü coşkuyla kutlandı.

Yapılan programa TRT Trabzon Radyo Müdürü Mehmet Bayraktar, Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin YAZICI ile Yönetim Kurulu üyeleri, daire amirleri, çok sayı da veteriner hekimler ile aileleri ve basın mensupları katıldı.

 

Katılımın yoğun olduğu etkinlik programı Giresun Oda Başkanı Derviş Kara’nın açılış konuşması ile başladı.

 

Kara, Dünya Veteriner Hekimler Gününün bu yılki konusu olan“Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim”e değinerek, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede önemli görevler üstlenen, hayvan sağlığını koruyarak gıda güvenliğinin ve halk sağlığının teminatı olan veteriner hekimlerin gününü kutladı.

Ardından Oda Başkanı Sebahattin Yazıcı, zoonozlar en yaygın hastalıklar arasında olup, zaman zaman çok ciddi sonuçların meydana geldiğini, meslektaşlarımızın hayvan sağlığı olduğu kadar, insan sağlığı ve yaşanabilir bir çevre açısından çok değerli hizmetler sunmakta olduğunu söyledi.

Yazıcı, Tek dünya tek sağlık yaklaşımı; İnsan, hayvan ve çevrenin optimal sağlığı ile yerel,ülkesel ve küresel olarak çalışan değişik disiplinlerin işbirliği faaliyetleri olarak önem kazanmıştır dedi.

TRT Trabzon Radyo Müdürlüğü’ne Plaket

Konuşmaların ardından Oda Başkanı Sebahattin Yazıcı tarafından, TRT Trabzon Radyo Müdürü Mehmet Bayraktar’a Veteriner hekimlik mesleğine ve halk sağlığına katkılarınızdan dolayı plaket takdim edildi.

Bayraktar, hayvan hastalıkları, hayvansal gıdaların güvenliği ve bulaşıcı hayvan hastalıkları konusunda veteriner hekimlerin çok önemli bir görev üstlendiğini söyleyerek veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nü kutladı.

Konuşmalardan sonra mesleki sohbetler eşliğinde akşam yemeği yapıldı. Yemeğin ardından meslekte 25.yılını dolduranlara plaketleri takdim edildi.  Veteriner hekimlik mesleğini cefakar ve vefakar olarak 25 yıl boyunca icra eden Reşat Baş’a Trabzon Limanı Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürü Selim Terzi tarafından plaketi takdim edildi.

 

 

Oda Başkanı’na Plaket

 

Oda Başkanı Sebahattin Yazıcı’ya Veteriner hekimlik, halk sağlığı ve çevre sağlığı alanlarındaki ulusal ve uluslar arası başarılı çalışmalarından dolayı yönetim kurulu adına Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş Kara tarafından plaket takdim edildi.

 

Mesleki birlik, beraberlik ve samimi bir ortamda geçen program canlı müzik eşliğinde devam etti. Yöresel oyunlar eşliğinde de program sona erdi. 

trabzon-veteriner-hekimler-gunu333.jpg

trabzon-veteriner-hekimler-gunu253.jpg

trabzon-veteriner-hekimler-gunu255.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler