Dükkanlar İhaleye Çıktı Kiralar Kaç Lira?

Dükkanlar İhaleye Çıktı Kiralar Kaç Lira?

Akçaabat Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan Hamam Çimeni Çarşısı yakında açılıyor.

Akçaabat Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan  Hamam Çimeni Çarşısı yakında açılıyor.

Gelecek hafta Temel Aslan Sitesi’nde yer alan esnafla yeni çarşıdaki yerlerinin teslimiyle ilgili protokolü imzalayacak olan Akçaabat belediyesi, yeni inşaatta ortaya çıkan fazlalık işyerlerinden 6’sını da ihaleye çıkardı. 6 işyerini yıllık 12 bin lira ile 58 bin 800 lira arasında değişen fiyatlarla ihaleye çıkartan Belediye, ihaleyi 19 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Çarşının özellikleri

Birinci kısmı 3 milyon 889 bin liraya, ikinci kısmı ise 3 milyon 385 bin liraya ihale edilen iş hanı inşaatının birinci etabı bodrum katı 5 bin metrekarelik bir otopark, zemin ve üst katları ise işyerleri olarak planlandı. Bu bölümde horonu ile ünlü ilçemiz adına yakışır folklor çalışmalarının yapılabileceği büyük bir salon da yer alıyor.

Toplam 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olup ikinci etapta ise bodrum katı işyerlerine ait depolar olmak üzere zemin üzeri iki kat olarak inşa ediliyor. Zemin ve birinci katta işyerlerinin bulunacağı bu etabın ikinci katında ise Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hizmet binası, 250 kişilik toplantı salonu ile 3 adet çok amaçlı salon yer alacak.

Toplam keşif bedeli çevre düzenlemesi de dâhil olmak üzere 10 milyon liraya mal olan projenin birinci ve ikinci etap inşaat çalışmalarının ortasında ise geniş bir avlu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler