Dr.Sinan Ekim Verdi

Dr.Sinan Ekim Verdi

Akçaabat Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Hasan Saka Toplantı salonunda Organ Nakli ile ilgili konferans düzenlendi.

Akçaabat Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Hasan Saka Toplantı salonunda Organ Nakli ile ilgili konferans düzenlendi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sağlık Grup Başkanı İrfan Kara ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr.Sinan Ekim, Türkiye’de 20-40 yaşları arasında yaklaşık 40 bin diyaliz hastası bulunduğunu belirterek her diyaliz hastasının birer böbrek nakli adayı olduğunu söyledi.

            Dr. Ekim, organ naklinin görev yapamayacak kadar hasta ve hatta bedene zararlı gelen bir organın sağlam bir organ ile değiştirilmesi olduğunu söyledi. Böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, kemik iliği, kornea, kemik ve ince bağırsağın naklinin mümkün olduğunu belirten Dr. Sinan Ekim, organ naklinin de halen yaşamakta olan 4. dereceye kadar yakın akrabalar ile beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapıldığını dile getirdi.

 

 

Konferansa katılan diğer konuşmacılar da organ nakli ile ilgili son gelişmeleri değerlendirerek çeşitli açıklamalarda bulundu ve dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı. Ayrıca ilçemizde yaşayan ve bir yıl kadar önce karaciğer nakli yapılan Erol Yılmaz’da bu toplantıda hazır bulundu ve duygularını anlattı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de organlarını bağışladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.