DP'den Ziyaret

DP'den Ziyaret

Demokrat Parti (DP) Trabzon Milletvekili Adayları , Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret ettiler

Demokrat Parti (DP) Trabzon Milletvekili Adayları Nazım Özcan, Hatice Öztürk ve Abdullah Sevim, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret ederek Başkan Yaşar Sivrikaya ve yönetim kurulu üyelerine partilerinin esnafla ilgili projelerini anlattılar.
Kepenkler kapanıyor
2002 seçimleri öncesinde suni bir çatışma ortamı yaratılıp ülkede ikili bir yapı ortaya çıkarıldığını ifade eden DP milletvekili adayları, “Ne gariptir ki bu ortamdan Ana muhalefet partisi de şikâyet etmiyor.” diye konuştu. Bir yıldan bu yana Türkiye'yi bir uçtan diğerine dolaştıklarını, miting alanlarına çıkan tek parti olduklarını belirten adaylar, “Çiftçi perişan, esnaf büyük sıkıntı içindedir. Hükümet, esnaf yerine büyük mağazaları, KOBİ, MÜSİAD yerine TÜSİAD, otobüs şoförü yerine büyük lojistik şirketlerini tercih eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye'de bu hükümeti kimin desteklediği ortadadır.” diye konuştu.
Konuşmalarına “Türkiye genelinde 3 milyon esnaftan ancak 350 binine kredi kullandırılabiliyorsa, kepenkler kapanıyorsa sorun var demektir.” diye devam eden adaylar, DP ile temasa geçen esnaf ve işadamı örgütlerinin hükümetin baskısıyla karşılaştığını da iddia ettiler.
Finans sorunu çözülecek
Esnafın tek bankası olan Halk Bankası’nın elden çıkarılmaya çalışıldığını kaydeden milletvekili adayları, DP olarak esnafın finans sorunu çözmeye kararlı olduklarını söyledi.
Türkiye'nin IMF başta olmak üzere uluslararası finans kuruluşlarıyla ilişkilerini bağımlılıktan kurtaracaklarını ifade eden adaylar, “İzlenen ekonomik politikalar sonucunda esnafı yok olan, tarımı silinen, rekabete uyamayan Türk sanayisinin tasfiyesi ve kendi ülkesinde kiracı hale gelen bir Türkiye profili ile karşı karşıyayız. Türkiye sanal bir ortamda yaşıyor.” diye konuştu.
DP milletvekili adayları sözlerini, “DP’deki yükselişi, halkın bu ilgisini görenler şimdi koalisyon ortağınız kim diye sormaya başladılar. İşte burada açıklıyoruz. Koalisyon ortağımız esnaftır, çiftçidir, ticaret odaları, sanayi odalarıdır. Türkiye esnafla ilgili bir modeli hayata geçirmek zorundadır. Bu hükümet ‘market yasası’ dedi. Aradan 4 yıl geçti. Seçim, geldi. Yasa çıkmadı. Tercihlerini esnaftan değil, başka yönde kullandılar. İktidara gelirken başka söylediler, geldiklerinde unuttular. Allah bize unutturmayı nasip etmesin. Esnafın sorunları DP iktidarında çözülecektir" diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset