DP'de meclis inancı tam

DP'de meclis inancı tam

Demokrat Parti Akçaabat ilçe teşkilatı Sivil toplum kuruluşlarını ziyarte etti.

Demokrat Parti (DP) Trabzon Milletvekili Adayları Mehmet Çakıroğlu, Hatice Öztürk ve Abdullah Sevim, partilerinin Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nda gerçekleştirdikleri toplantıda AK Parti Hükümeti’ni kendilerine oy verecek seçmenleri korkutmakla suçlayan milletvekili adayları “DP seçmenini barajla korkutmaya çalışan AKP, bütün barajları yıkıp gelen millet iradesinin altında kalacaktır. Kırk yıllık fikirlerini bir gecede değiştiren mühtedilerle bu millet yol arkadaşlığı yapmaz.” Dedi.

Parti lokalinde gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı yapan eski Trabzon Milletvekili ve DP Trabzon 2. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Çakıroğlu, “DP merkez sağı birleştiren adres, ılımlılığın, dengenin ve istikrarın siyasi karşılığıdır.” dedi.
Hedeflerinin insanımızı zengin, ülkemizi kudretli yapmak olduğunu da belirten Çakıroğlu, “Yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik en temel çözüm hedeflerimizdir. DP’nin iktidarında Türkiye söz dinleyen değil dinleten ülke olacaktır. Türkiye’nin ekonomisi kadar dış siyasetinin merkezi başka başkentler değil Ankara, iradenin sahibi ise lobiler değil Türk halkı olacaktır. Bu ülke, ufku olmayan CHP ile ufku Ali Dibolarla, Oferlerle, şaibeli özelleştirmelerle sınırlı AKP ikilisinin oyununa teslim edilemez.” şeklinde konuştu.
28 Şubatın ürünü olarak siyaset sahnesine giren AKP’nin, bugün de 27 Nisan bildirisini istismar ederek iktidarını sürdürmek istediğini iddia eden Çakıroğlu. Milletin bu mağduriyet politikalarından, Müslümanlığı kullanan ucuz propagandalardan bıkıp usandığını da sözlerine ekledi.
DP Trabzon 5. sıra Milletvekili Adayı Abdullah Sevim ise beş yıllık icraatı hakkında tek kelime edemeyen AKP’nin, sanki beş yıldır muhalefetteymiş gibi sürekli mazeretler dile getirdiğini ifade ederek. “Anayasayı değiştirecek çoğunlukla iş başına gelmiş AKP’nin yapması gereken millete masal anlatmak değil, beceriksizliğini kabul etmektir.” Dedi. Sevim, bu manada AKP’nin en çok dil uzattığı partinin, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili suçlamaya kalktığı partinin DP olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:
“Türkiye’de demokrasinin ve özgürlüğün öncülüğünü yapmış, temellerini halk iradesinden almış olan DP’ye dil uzatmak, kırk yıldır söylediklerini bir gecede değiştiren kişilerin haddi değildir. Siyasi hayatını komplo teorileri, mazeretler üzerine kurmuş olan, milletin verdiği emaneti kullanma gücü ve iradesi bulunmayan AKP’den hiçbir zaman başka bir siyaset beklenemez.”
DP listesindeki tek kadın aday olan 4. sıra adayı Hatice Öztürk de “Bana oy verin” diyecek yüzü olmayan AKP’nin seçim barajlarının arkasına sığınma çabalarını ibretle izlediklerini belirterek, “2002’deki barajın ardında çok su birikti, sadece seçim barajını değil yalan dolan siyasetinin barajlarını da yıkarak gelecek bu toplumsal dalga, millet iradesinin bayrağını Meclisin burcuna asacaktır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset