Dostluk Anıtı Açıldı

Dostluk Anıtı Açıldı

Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından projelendirilen ve AB tarafından desteklenen “Sanatın Hayata Dönüşümü” adlı projenin kapanışı gerçekleştirildi.

 

Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından yapılan proje ile,  Almanya, İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Macaristan’dan gelen öğrencilerin yer adlığı “Sanatın Hayata Dönüşümü” projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi ve proje adına okul bahçesine yapılan dostluk anıtı açıldı.

Törenine, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Söğütlü Belediye başkanı Metin Gedikli, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, öğrenciler ve veliler katıldı.

guzel-sanatlar-lisesi2jpg.jpg

Törende bir konuşma yapan Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, bu tür projeler sayesinde ülkeler arasındaki iletişim ile dostlukların pekiştirdiğini  ifade ederek, “Dünyadaki bütün insanların üzerinde bir gök kubbe vardır , insanlar bu gök kubbenin altında yaşar. Yeter ki birbirimizi iyi anlayalım, birbirimizle iyi iletişim kuralım. Bu iletişimizi kurduğumuz müddetçe, birbirimizi iyi tanıdığımız müddetçe dünya barışı içinde, sevgi içinde yaşayan bir toplum  olacaktır ve dünya bu şekilde daha güzel olacaktır” dedi.

guzel-sanatlar-lisesi7.jpg

Evrensel dilin sevgi olduğunu da ifade eden Köse konuşmasını şöyle tamamladı “Sevgi dili evrensel bir dildir, bu sevginin burada 5 ülke çocuklarıyla beraber yaşadığını gördük.  Bu güzel manzarayı oluşturan Almanya, İspanya, İngiltere, Macaristan ve Finlandiya öğretmenlerini, öğrencilerini ve bu güzel organizasyonu düzenleyen Güzel Sanatlar Lisesi müdürüne, öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum”.

guzel-sanatlar-lisesi.jpg

Okul Müdürü Adnan Yıldız ise konuşmasında, Akçaabat projenin ülkeler arasında dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı pekiştireceğine inandığını belirterek “Sanatın Hayata Dönüşümü projesiyle beraber ortaklarımız Almanya, İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Macaristan’dan gelen dostlarımızla beraber bir haftalık ortak etkinlikler yapmaya çalıştık. Bu etkinlinin sonuçlarını biraz önce dışarıdaki ortak anıt ve ebru çalışmaları, mozaik çalışmaları gerçekleştirdik. Projenin başlangıç amaçlarından birisi ülkeler arasında dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı pekiştirerek kalıcı kılmaktır. Bu kısa süre içerisinde bunları en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi umuyoruz ve sonsuza değin sürecek ilişkilerin, arkadaşlıkların, dostlukların ortaya çıktığına inanıyorum. Bu ilişkilerin sonsuza kadar sürdüreceğiz misafir öğrencilerle beraber iletişimlerimizi sonsuza kadar sürdüreceğiz” dedi.

guzel-sanatlar-lisesi6.jpg 

Okul Müdürü Adnan Yıldız, Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin birçok başarılara imza attığını da belirten Yıldız, “Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi 1995 yılında kurulmuş olmasına rağmen yapmış olduğumuz ulusal ve uluslararası etkinliklerle beraber ülkemizin önde gelen kurumları arasına girmeyi başardık. Bu anlamda bize her zaman destek veren büyüklerimiz, çalışkan öğretmenlerimiz ve güzel sanatlar ruhunu benimseyen öğrencilerimiz bu başarının büyük mimarlarındandır. Bu 15 yıl içerisinde sadece resim alanında 36 dünya birinciliğimiz vardır” şeklinde konuştu.

guzel-sanatlar-lisesi1jpg.20110401123130.jpg 

guzel-sanatlar-lisesi4.20110401123200.jpg

Tören, projeye katılan öğrencilerin yaptıkları tiyatro gösterileri ile sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler