Doğanköy'de Asker Şenliği

Doğanköy'de Asker Şenliği

Doğanköy Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (DOĞDER), asker uğurlama şenliğini geleneksel hale getirdi.


DOĞDER tarafından düzenlenen 1991/3 tertip askerlerini uğurlama töreni Doğanköy İlköğretim Okulu’nun bahçesinde yapıldı.

Askere gidecek gençlerin tümünün katılımı ile Baş Mahallede kılınan Cuma namazının ardından başlayan şenlikte ilk olarak cami avlusunda askere gidecek olan gençler için dua edildi. Daha sonra oluşturulan konvoyla Kurum Mahallesi takip edilerek şenliğin yapılacağı okulun bahçesine gidildi.

 

asker-senligi2.png

 

Doğanköy İlköğretim Okulu’nun önündeki şenliğe ise İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlandı.

Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca ve Doğanköy muhtarı Bitti Yazıcı’nın gençleri taltif edici bir konuşma yapmasıyla devam eden törende askere gidecek olan gençlerin isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildi. Gençler, kendilerini tanıttıkları sahnede duygularını belirten kısa konuşmalar da yaptılar.

asker-senligi7.png

Yerel sanatçılarımızdan Ahmet Akyüz, İsmail Cumur ve Necmi Öksüz’ün de askere gidecek olan gençlere ve ailelerine türküleriyle moral verdikleri etkinlikte Azam Yazıcı’nın askerlerimiz için okuduğu şiir ise beğeni topladı.

asker-senlig4.png

DOĞDER Folklor ekibinin birer gösteri sunduğu gösteri sunduğu şölende kurulan geniş horon halkalarında gençlerimiz ve aileleri gönüllerince horon oynadılar. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği şenliğe çevre köylerden askere gidecek gençlerden de katılanlar oldu. Düzenlenen etkinliğin sonunda askere gidecek olan gençlere cep harçlığı vermek üzere para toplandı.

asker-senligi6.png 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler