Doğalgaz Akçaabat'ta

Doğalgaz Akçaabat'ta

Doğalgaz Akçaabat'ta

Akçaabat’a doğalgaz arzı sağlandı

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 85 bin konutun önüne doğalgaz getirilirken doğalgaz kullanan abone sayısı 56 bine yükseldi. 9 bin 500 konutun önüne doğalgaz getirilen Of ilçesinde abone sayısı 6 bine ulaşılırken, şebeke çalışmalarının ivedilikle sürdürüldüğü Akçaabat ilçesinde de gaz arzı sağlandı. Akçaabat’ın Yıldızlı ve Söğütlü mahallelerine doğalgaz verilirken abonelik çalışmalarına başlandı.

 

ŞEBEKE UZUNLUĞU 478

BİN METREYE ULAŞTI

Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da doğalgaz altyapı şebeke uzunluğunun 478 bin metreye ulaştığını söyledi. 2017 yatırım yılında 84 bin metre doğalgaz şebeke imalatı gerçekleştirildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, Akçaabat’ta da doğalgaz arzı sağlandığını ifade ederken, “Doğalgaz konforunu halkımızın kullanımına sunmak için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz” dedi.

 

İLÇELERE DOĞALGAZ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 26 Ekim tarihli kararıyla Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Hayrat, Maçka, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinin doğalgaz lisansına dâhil edildiğini hatırlatan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Doğalgaz lisansına dahil edilen ilçelerimizde kısa sürede doğalgaz çalışmalarına başlanılabilmesi için yüklenici firma, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz arasında planlama çalışmalarına devam edilmektedir. İklim şartları gibi faktörlere bağlı olarak çalışmalarımız şekillenecektir. Doğalgaz altyapı çalışmalarımız 2018 yılında hızlandırılarak devam edecek ve ilçelerimizde gaz arzı sağlanıp halkımızın kullanımına ve konforuna sunulacaktır. Akçaabat ilçemizde Yıldızlı ve Söğütlü mahallelerine gaz arzı sağlanırken ilçe merkezine doğru doğalgaz çalışmalarına devam edilmektedir. Bu vesile ile her alanda şehrimizin önünü açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, şehrimizin evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum.” 

akcaabat-dogalgazz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler