DKBB Akçaabat'ta Toplandı

DKBB Akçaabat'ta Toplandı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği yeni yılın ilk seminerini Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin düzenlemiş olduğu eğitim seminerine katıldı.

 

       Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezi'nde yapılan eğitim toplantısına birlik üyesi birçok belediye başkanının yanı sıra bazı köy ve mahalle muhtarları da katıldı.

       DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk'ün birlik faaliyetleri hakkında bilgi verdiği toplantıda KTÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Tan Şahin katılımcılara iletişim ve halkla ilişkiler konulu bir sunum yaptı.

       Programın açılışında Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı sıfatı ile bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, kapanacak olan belde belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Beş yıllık çalışma döneminin sonunda bulunmaktayız. Bu beş yıl için tüm belediye başkanlarımıza ve muhtarlarıma yaptıkları çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehirle birlikte belde belediyelerimiz kapatılacak. Görev yaptıkları süre içerisinde tüm belde belediye başkanlarımız imkânsızlıklar içinde hizmet üretmeye çalıştıklarını gördük. Hatta seçime şu kadarcık kısa süre kalmış olmasına rağmen hala daha beldelerine yatırım ve hizmet getirebilmek için uğraşıyorlar. Aslında bu bir sevda ve bir tutkunun ifadesi. Bunun tek bir açıklaması var oda 'Halka hizmet hakka hizmet' anlayışında olunmasıdır. İnşallah Allah bu dünyada ve öbür dünyada ecrini eksik etmesin. Ayrıca tüm muhtarlarımızda kamu kurumlarının kapılarını aşındırarak mahallelerine, köylerine hizmet götürebilmek için didinip durdular. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği çatısı altında muhtarlarımızın ve belde belediye başkanlarımızın nasıl gayretle çalıştıkları gördüm ve bundan da çok memnun oldum." İfadelerini kullandı.

akcaabatbelediyeler-birligi1.jpg

 

       Büyükşehirle birlikte hizmetlerin tüm il genelinde çok daha hızlı ve etkin hale geleceğini söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Yeni Büyükşehir yasası tüm il sınırları kapsayacak şekilde düzenlendi. Bundan önce mevcut büyükşehirlerden sadece İstanbul ve Kocaeli tüm il sınırları ile büyükşehir belediyesi idi. Bu kanunla 30 büyükşehir belediyesi tüm il sınırları ile büyükşehir kapsamına alındı. Diğer bir şey ise büyükşehir olan illerde İl Özel İdareleri kapatılarak büyükşehir bünyense aktarılmasıdır. Bununla ilgili tüm büyükşehirlerde olduğu gibi bizim şehrimizde gerekli çalışmalar yapılıyor.

 

       İl özel idareleri devredildiğinde hiçbir çalışanı hak mahrumiyetine uğramayacak hiçbir şantiyesi de kapatılmayacak. Tüm ekipman ve personeli ile eskisi gibi çalışmalarına devam edecek çok daha hızlı ve verimli bir kapasite ile hizmet verecektir. Büyükşehirle birlikte artacak olan gelirlerimiz ile çok daha hızlı ve güçlü hizmet verme imkânına kavuşmuş olacağız. İl Özel idaresinin imkanlarının da büyükşehir bünyesine geçmesi ile tüm il sınırları içerisinde büyükşehir olarak en ücra köşeye kadar hizmet götüreceğiz. Bunun bir örneğini Beşikdüzü ve Araklı da yaşanan sel felaketlerinde belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek gösterdik. Diğer taraftan bu sene Trabzon Belediyesi olarak 2013 yılında 192 bin ton asfalt yaparak rekor kırdık. Bu asfalt çalışmalarını sadece Trabzon il merkezine değil, elimizden geldiğince karınca kararınca tüm ilçelerimize ve köylerimize asfalt hizmeti götürmeye çalıştık. Tüm bunlarla söylemek istediğim o dur ki il özel idaresi tüm imkânları ile hizmete devam edecekken Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde tüm araç ve çalışanı ile tüm il geneline hizmet götürmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

       Büyükşehir belediyesinin görev ve sorumlulukları hakkında da bilgiler veren Gümrükçüoğlu, "Ana arterlere, ana yollara büyükşehir belediyesi hizmet götürürken, tali yollara hizmeti ilçe belediyeleri verecektir. Tabi ilçe belediyesi güçsüz kaldığı zamanlarda büyükşehir belediyesi olarak yine ilçemizin yanında olacak, gerekli desteği vereceğiz. Diğer bir hususu ise bütün il hudutlarında mezarlık hizmetleri büyükşehir tarafından yürütülecek. Bütün il sınırları içerisinde itfaiye hizmeti büyükşehir tarafından verilecek. Su kanalizasyon hizmetleri için bir Genel Müdürlük kurulacaktır. DSİ ile yürütülecek ortak çalışma ile tüm ilin su hizmetleri ele alınıp değerlendirilecektir. Mevcut çalışmalar ve yapılan yatırımlar en iyi şekilde değerlendirilip tadilat gerekiyorsa yapılacak, tamamlanması gereken hizmetlerde tamamlanacaktır. Şehre en emiz en güzel su verilebilmesi için gerekli çalışmalar yürütülecektir. Tüm şehrin su ve kanalizasyon vazifesi Büyükşehir belediyesi tarafından yürütülecektir. Diğer bir vazgeçilmez hizmet olan ulaşımda tüm sorunları belli bir plan çerçevesinde düzenlenip planlanacak yine ilçe belediyeleri ile ortak çalışmalar yürütülecektir. Çöp konusunda TRABRİKAP hizmet vermeye devam edecektir. Bunun için hesabımızı da en iyi şekilde yapıp çalışmaları yürütmeliyiz. Böylece yasada belirtildiği şekilde büyükşehrin görev ve sorumlulukları ve ilçe belediyelerin görev ve sorumlulukları yürütülmüş olacaktır.." İfadelerini kullandı.

       Vatandaşa olan sorumluluğumuz birlikte çalışmamızı şart koşmaktadır diyen Gümrükçüoğlu marka şehirler için çalışmalıyız diyerek, "2023 Türkiye'sine giderken Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında marka kentleri oluşturmak yerel yöneticiler olarak bizim vazifemizdir. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bir şehrin taşıdığı marka değeri o ülkenin tüm dünyada tanınmasına vesile oluyor. Bizlerde şehirlerin yarıştığı bu dünyada ülkemizi ön plana çıkartacak ve tanıtacak marka şehirleri oluşturmaya çalışmalı ona gayret etmeliyiz." İfadelerini kullandı.

 

akcaabatbelediyeler-birligi2-001.jpg

 

       Konuşmasının sonunda Başkan Gümrükçüoğlu katılımcılara Trabzon Belediyesi hizmetlerini içeren "Trabzon Değişimi Yaşıyor" isimli bir sunum yaptı.

 

       Yerel yönetimlerin vazgeçilmez unsuru doğru ve anlaşılır bir iletişim kurmaktır diyen KTÜ İBFF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Tan Şahin "Halkla İlişkiler ve İletişim" konulu sunumunda, "İletişimin küresel alanda gerçekleştiği bir dönmede yaşamaktayız. Halkla ilişkiler özellikle organizasyonla karşılıklı anlayış kabul görme ve iş birliğini sağlayan bir yönetim organizasyonudur. Belediye açısından halkla ilişkiler bizim birebir iletişim içinde olduğumuz kitledir. O yüzden hizmetlerimizi vatandaşa doğru anlatmalı ve geri bildirimleri doğru almalıyız. Hizmet politikaları ve kararlar toplumun yararına ve çıkarına olmalı, yeniden seçilme odaklı olmamalıdır. Güçlü bir halkla ilişkiler yönetimine sahip belediyeler hizmetlerini halka çok daha iyi anlatıp halkın takdirini kazanabilmektedir. Bir belediye başkanı halk ile etkin bir iletişim içerisinde olmalı halkın istek ve taleplerini düzgün almalıdır. Her şeyden önce iletişimi açık bir insan olmak gerekiyor. Yöneticilik sosyal bir hayattır. Bu sosyal hayat içerisinde insanlarla temas içerisinde bulunuyoruz. Bu teması iyi şekilde yönetebilmek başarınızı çok daha arttıracaktır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset