Diyanetten Kutlu Etkinlik

Diyanetten Kutlu Etkinlik

Diyanetten Kutlu Etkinlik

Diyanet İşleri Başkanlığının ana teması " Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olan 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Akçaabat Müftülüğünce Kutlu Doğum programı düzenlendi.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu oditoryumunda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine; Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin ve eşi Hatice Tekin, yazar Nurten Ceceli Alkan,İl genelinde bulunan Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin de bir konuşma yaptı. Tekin, konuşmasında “Bizlerin icra ettiğimiz Kutlu Doğum programları, her yıl O’na biatlerimizi, kaliteli birer ümmet olacağımıza dair sözlerimizi yenileme mahiyetinde asrımızın ‘Akabe Biatları’ olmalıdır. Zaten O’na olan sevgimizi, sevdamızı ve aşkımızı ancak O’nun sünnetlerini hayatımızda uygulayarak göstermiş oluruz. Gerçek sevgide budur. O’nu sevmenin ölçüsünü bize O vermiş ve şöyle buyurmuştur, ‘Sünnetime tabi olan beni sevmiş olur, beni sevende cennette benimle beraberdir’ “ şeklinde konuştu.

Ramazan Tekin’in konuşmasının ardından devam eden programda, ney ve kanun dinletisi eşliğinde semazen gösterisi yapıldı.

Yazar Nurten Ceceli’nin konferansıyla devam eden program, ilahi grubunun koro eşliğinde söylediği ilahilerle son buldu.

pilaket-takdim.jpg

Program sonunda ilçe müftüsünün eşi Hatice Tekin programa katılarak konferans veren yazar Nurten Ceceli Alkan’a çiçek ve plaket takdim etti.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler