Diyanet-Sen'den teröre lanet

Diyanet-Sen'den teröre lanet

Memur-Sen'e bağlı sendikalardan Diyanet-Sen’in Akçaabat Temsilciliği’nde gerçekleştirilen toplantıda terör lanetlendi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)’e bağlı sendikalardan Diyanet-Sen’in Akçaabat Temsilciliği’nde gerçekleştirilen toplantıda terör bir kez daha lanetlendi.
Diyanet-Sen Akçaabat Temsilciliği Yönetim Kurulu Celalettin Akçadoğan, Recep Yılmaz, Sezai Yaşar ve Hasan Çakır’ın katılımı ile gerçekleştirilen ve Trabzon Şubesi Başkanı Ömer Tutuş’un da hazır bulunduğu aylık olağan toplantıdan sonra yapılan açıklamada Hakkari Dağlıca beldesinde görev yapan güvenlik güçlerine 21 Ekim 2007 gece saat 02 sularında ve aynı gün Yüksekova da vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılan hain saldırılar nefretle ve şiddetle kınandı.
Yapılan menfur saldırıların sadece askerlerimize yönelik değil, tüm milletimize yapılmış bir meydan okuma olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yönelik fiili bir saldırı söz konusu olduğu belirtilerek, “Türkiye'yi içeriden vurmak, insanımızı birbirine düşürmek, halkın arasına fitne tohumları saçmak, bölgeye yönelik yatırımları baltalamak, demokratikleşme yolunda atılan adımları geriletmek, etnik ayrışımı sağlamak ve bunu sosyal bir çatışmaya dönüştürmek bunların asıl amacıdır.” denildi.
Diyanet-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Ömer Tutuş’un okuduğu açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Son durumdan yararlanarak birlik ve beraberliği bozmak isteyen provokatörler olabilir. Terörle, teröristle vatandaşı birbirinden ayırmadan söylemler ve eylemlerde bulunabilirler. Memur-Sen camiası olarak herkesi metanetli olmaya ve sağduyuya çağırıyor toplumdaki kardeşliği bozacak eylem ve söylemlerden uzak olmaya davet ediyoruz.
Terörün finans kaynakları kurutulmalı ve destekçileri olan dış güçlere eldeki çok sayıda imkan kullanılarak desteklerinin çekmeleri sağlanmalıdır.
Ülkemizde özellikle birlik ve beraberliğimizin çimentosu harcı olan milli ve manevi duygularımıza yönelik sürekli olarak yapılan bir saldırı bulunmakta ve milletimiz bu saldırılarla ötekileştirilmekte parçalanmaya itilmektedir. Milli ve manevi değerlere yapılan bu saldırıların önü kesilmeli ve özellikle bölgedeki kanaat önderleri milli birlik ve beraberliğimizin tesisinde kardeşliğin oluşturulmasında mücadeleye katılımlarının sağlanması temin edilmelidir.
Terörle mücadelede terörün üstesinden gelebilmek için eğitim, ekonomi, iç ve dış politika, basın yayın vb. gibi konularda etkili, sürekli ve yeni politikalar benimsenmelidir.
Diyanet-Sen olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde başta kamu görevlileri olmak üzere bütün Sivil Toplum Örgütlerini birlikte hareket etmeye ve ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları boşa çıkarmaya çağırıyoruz.
Ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış mihraklar iyi bilmelidirler ki, Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Menfur terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah 'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı dileriz. “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler