Diyanet-Sen'den Kutlama Yemeği

Diyanet-Sen'den Kutlama Yemeği

Diyanet-Sen Akçaabat Temsilciliği tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir yemek organize edildi.


Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)'na bağlı faaliyet gösteren sendikalardan biri olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Akçaabat Temsilciliği tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir yemek organize edildi.

Cemil Usta Köfte Salonu'nda verilen yemekte sendika üyesi Akçaabatlı din görevlilerinin tümüne yakını hazır bulunurken; Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, Diyanet-Sen Trabzon İl Başkanı Hasan Çakır ve İl yönetim Kurulu Üyesi Emin Şener de sendika üyelerini yalnız bırakmadı.

 

Yemekli toplantıya ev sahipliği yapan Diyanet-Sen Akçaabat İlçe Başkanı Zeki Okumuş, toplum açısından son derece ö-nemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçların  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın kutlanmasına zemin hazırladığını belirterek tüm meslektaşlarının haftalarını kutladı.

Temsilciliklerinin gerçekleştirdiği faaliyetler konusunda da özet bir sunum yapan Okumuş, sendika üyeleri adına İmam-Hatip Lisesi'nin kız mescidinin yenilenerek hizmete açıldığı vurguladı.

 

diyanet-sen2.jpg

 

Diyanet-Sen İl Başkanı Hasan Çakır ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Camiler, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuştur. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekânlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan bir çok olay camilerimizin ve din görevlilerimizin vatan savunmasında ne denli öneme sahip olduklarını gösteren yüzlerce örnekle doludur. Camiler ve din görevlileri dün olduğu gibi bu günde ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmaya hazırdır.

Ülkemizin ileri demokrasi ve barış için önemli adımlar attığı şu günlerde de, din görevlileri olarak bizler  üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Dinimiz her türlü terörün panzehridir. Bölgesinde kanaat önderi konumundaki din görevlilerimiz akan kanın durması için canları pahasına güzel dinimizi, barış ve kardeşliğin gereğini yerine getirmek için çalışmaktadırlar.

Bu vesile ile Camileler ve Din Görevlileri haftasının insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyoruz.” dedi.

diyanet-sen3.jpg

Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Kara da camilerin, bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan bir kandil gibi olduklarını belirterek, “Kutsal camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan insanlar da önemlidir. Çünkü toplumumuzda temel insanî ve ahlâkî değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakârlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden Din Görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen yemekli toplantıda din görevlilerinin sorunları bir kez daha masaya yatırıldı. Mevcut aksaklıkların giderilmesi için yapılması gerekenler konusunda da bir çalışma programı hazırlındı.

Yemeğe katılan sendika üyeleri, nazik davetlerinden ötürü sendika yönetimine teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler