Diş Hekimi Mahkemelik

Diş Hekimi Mahkemelik

Akçaabat'ta Diş Hekimi Mahkemelik

 

Doktor, yapmadığı tedaviyi yapmış gibi gösterdiği iddia edildi.

TRABZON’UN Akçaabat İlçesi Devlet Hastanesi’nde görevli Diş Hekimi Ayla A., bazı hastalarına kanal tedavisi yapmış gibi göstererek, menfaat temin ettiği gerekçesiyle hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HASTALARI ŞİKAYET ETTİ
Trabzon’da yaşanan sağlık skandalı ağır cezalık oldu. Trabzon’un Akçaabat İlçesi Devlet Hastanesi’nde görevli Diş Hekimi Ayla A., bazı hastalarının kanal tedavisi yapmış gibi göstererek, puan aldığı ve menfaat temin ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonucunda Diş Hekimi Ayla A., hakkında Akçaabat 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde TCK 257/1 maddesine göre görevi kötüye kullanmak suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis istendi. Hastaların bazılı şikayetçi olurken, kanal tedavi olduğu gösterildiği için yaptıramadıkları tedaviye özel de devam ettiği gerekçesiyle maddi zararlarının karşılanmasını istediler.

SUÇU AĞIR CEZALIK OLDU
Akçaabat 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Diş Hekimi Ayla A., hakkındaki iddiaları reddetti. Mahkeme Ayla A.’nın işlediği iddia edilen suçun resmi belgede sahtecilik olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. TCK 204/1 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması beklenilen Ayla A. 2010 yılın da hastası Sümeyye Küçük’ü tedavi eden B. B. adlı doktor arkadaşıyla, ‘Benim hastama neden bakıyorsun’ diye kavga etmişti. 

(Günebakış)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler