Dini Siyasete Alet Edenleri Kınıyorum

Dini Siyasete Alet Edenleri Kınıyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanı Adnan Çelik AK Parti’nin MHP’ye yönelik hazırladığı reklam afişlerine sert çıktı.


Çeşitli basın-yayın organlarında ‘Kuran Kursu Yasağında MHP İmzası’ şeklinde yer alan afişlere tepki gösteren Çelik, bu afişlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Genel seçimler öncesinde iktidar partisinin her zamanki gibi başvurduğu provokasyonlardan sadece bir örneğini teşkil etmektedir.” dedi.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, “Zinayı suç olmaktan çıkartıp, 1711 Kuran kursunu kapatarak 2300 kilise açanların, en son konuşmaları gerekirken, maalesef her zamanki gibi din üzerinden siyaset yapma anlayışlarını esefle kınıyorum. Türkiye’de ilk kez gerçekler bu iktidar döneminde bu denli çarpıtılarak; yalan, dolan, karalama ve entrika üzerinden çirkin siyaset yapılmaktadır. İktidar partisinin sürekli MHP’ye saldırmasının nedenlerinin altında muhtemeldir ki, 12 Haziran sabahı kaybedecekleri iktidarın telaşı yatmaktadır. Bu durum; halkımızın dikkatinden elbette kaçmamaktadır, 12 Haziran’da hak ettikleri cevabı vermek için milletimiz sabırsızlıkla beklemektedir.”

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü, “28 Şubat sürecine bağlı olarak çocuklarımızın Kuran Kurslarına alınmaları 15 yaş sınırına çıkarılırken, MHP’nin de içinde bulunduğu koalisyon hükümeti olarak bu yaş sınırı 12’ye çekilebilmiştir. Biz beklerdik ki, tek başına 9 yıl iktidarda bulunan AKP hükümetinin bu yaş sınırını kaldırmış olsun. Ne yazık ki bu konuda herhangi bir adım atmayanların söyleyecekleri çok fazla bir şeyleri bulunmamaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset