Dinamit Deposunda Son Nokta

Dinamit Deposunda Son Nokta

Akçaabat İlçesi Darıca Beldesi’nde kurulmak istenen dinamit deposuyla ilgili tartışma sonunda bitti. Danıştay 6. Dairesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı Danıştay Genel Kurulu’nca da onaylandı.

 

Darıca Beldesi’ne bağlı Orta Mahalle'de 65 evin bulunduğu Tepecik mevkisinde 58 dönüm arazi üzerinde bir kurum tarafından 15 tonluk dinamit deposuyla ilgili şikayetçi vatandaşların müracaatını değerlendiren ve yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay 6. Dairesi’nin kararı itiraz üzerine Danıştay Genel Kurulu’nca görüşüldü. Danıştay Genel Kurulu, 6. Daire’nin verdiği karar yerinde görerek, dinamit deposunun kurulamayacağı yönünde karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Necati Özlü, “Danıştay 6. Dairesi, Darıca’daki dinamit deposuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak karşı taraf bu karara itiraz etti. Bu kez yürütmeyi durdurma kararı Danıştay Genel Kurulu’nda görüşüldü. Danıştay Genel Kurulu da, Danıştay 6. Daire’nin verdiği yürütmeyi durdurma yönünde kararı onayladı. Böylece itiraz reddedildi. Gelişmeler Darıca halkı için mutluluk vericidir” dedi.

Darıca Halk Kültür ve Dayanışma Derneği (Darıca Halk-Der) Başkanı Enver Bulut ise, “Belde halkımızın itiraz dilekçeleri neticesinde Vekil Av. Necati Özlü tarafından açılan iptal istemi davası Danıştay 6. Dairesi’nin vermiş olduğu 2009-14119 sayılı kararla kabul edilmiş, bu iptal davasına karşılık karşı tarafın yaptığı itiraz da reddedilmiştir. Bu karar belde halkımızın beklentisiydi. Bu karar, toplumsal tarafın hukukunun ve çıkarlarının kazanımı olmuştur. Özelde belde halkımız genelde de çevre köy ve belde halkı kazanmıştır. Çünkü Darıca Beldesi’ne bundan böyle yapılacak her olumlu yatırımların ve gelişimin önü de açılmış olduğu inancındayız. Artık bundan böyle Darıca Beldesi halkı yaşadığı çevredeki toprağının, suyunun ve havasının kirlenmemesi için çaba göstermelidir. Bunlardan biri de denizin ve kıyıların kirliliğini ve insan sağlığını tehdit edecek olan baz istasyonları ve denizdeki kafes balıkçılığıdır. Halkımızın kafesler konusunda da duyarlılığını göstermesini bekliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler