Dilber "Bunun Adı Hukuk Cinayeti"

Dilber "Bunun Adı Hukuk Cinayeti"

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı, Akçaabat’ta görevden alınan müdürlere haksızlık yapıldığını ve bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı, Akçaabat’ta görevden alınan müdürlere haksızlık yapıldığını ve bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Coşkun Dilber ve Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu Üyeleriler ile görevden alınan müdürler Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Sendika adına basın açıklamasını yapan Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber, hukuk cinayeti işlendiğini belirterek  “Bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan hukuk cinayetini bir kez daha kamuoyuna ilan etmek için buradayız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir kadrolaşmayı, torpili, emek ve alın terini sömürmeyi, hülleyi, yalanı, talanı deşifre etmek için buradayız. Türkiye hiç alışık olmadığımız ve büyük adaletsizliklerin yaşandığı günlerden geçmektedir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nda MEB Yasası ile birlikte taşlar yerinden oynamıştır. Paralel yapıyı tasfiye etmek bahanesiyle Hükümet öyle bir yasa ihdas etmiş, ardından öyle bir yönetmelik çıkarılmıştır ki, “hukuk devletinde bu da olur mu?” dedirtmiştir” dedi.

Yapılan atamalarda adam kayırmanın olduğunu iddia eden Dilber “görev süresi uzatılacak müdürler sözde bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Değerlendirmede ne yazılı sınav var ne de başarı, bilgi, tecrübe var. Değerlendirmede ne var biliyor musunuz, adam kayırma var, emek hırsızlığı var, usulsüzlük var, kişiye özel puanlamalar var, gayri ciddilik var. Değerlendirmede; öğretmenlerin, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısının ve öğrencilerin görüşü göstermelik olarak dikkate alındı. Çünkü mesai arkadaşlarının değerlendirmeye etki eden puanların toplamı sadece 40’dı. 60 puanlık ağırlık değerlendirmeyi ise okul müdürlerini hayatında bir kere bile görmemiş olan, onların çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmayan ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçe milli eğitim şube müdürleri yaptı. Soruyorum size; daha 2–3 aydır koltuklarında oturan şube müdürleri, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığından bihaber ilçe milli eğitim müdürleri okul müdürlerine hangi kriterlere göre puan verdi” dedi.

Açıklama sonrasında görevden alınan müdürlerin isimleri okundu ve aldıkları başarı belgeleri yakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler