Ders Zili Çaldı

Ders Zili Çaldı

Ders Zili Çaldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Yeni yılın ilk haftası ise İlköğretim Haftası olarak kutlanmaya başlandı.

Çelenk sunma töreni ile başlayan İlköğretim Haftası’nın kutlama töreni ise Atatürk İlkokulu’nun organizesiyle okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende İstiklâl Marşı da tüm katılımcılar tarafından okundu.

Okul öğretmenlerinden Hatice Sivrikaya’nın sunuculuğunu yaptığı tören Okul Müdürü Yaşar Yazıcı açılış konuşması ile başladı. Yazıcı, konuşmasında şunları söyledi:

“Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük önderimiz ise bilgi olmalıdır. Bu bilgileri kullanan öğrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan ilköğretim okulları bu bilgilerin temelinin atıldığı bir kurumdur. Kişilerin önce kendisine sonra aile ve çevrelerine yararlı olmaları ancak eğitimle mümkün olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.”

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü’nün ardından Belediye Başkanı Şefik Türkmen de öğretmen, öğrenci ve velilere hitap ederek yeni yılın hayırlı olmasını temenni etti.

Okul Meclisi Başkanı İpek Sivrikaya’nın öğrenciler adına bir konuşma yapmasının ardından törene Muhammet Emin Kuruçelik isimli öğrencinin “Okulumuz Açıldı”, Kaan Kazaz isimli öğrencinin “Okulum” ve Berke Mumcu isimli öğrencinin “Bu Vatan kimin” isimli şiirleri okumasıyla devam edildi.

Okula yeni başlayan öğrencilere 4. sınıfta okuyan ablaları ve ağabeylerinin “hoş geldin” çiçekleri sunmalarıyla devam eden törende son olarak konuşan Akçaabat kaymakamı Soner Şenel ise şunları söyledi:

“Hepimiz heyecan içerisindeyiz. Okullarınızı, öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı çok özlediniz. Eğitimde öncü okullarımızdan birisi olan bu okulda bugün bu özlemle hep birlikte coşku ile kucaklaştık. Okul yönetimiyle, öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle kaynaşarak eğitimde başarıyı nasıl yükseltebileceğimizin önemli adımlarının atıldığı okullarımızdan birisidir bu okul. Eğitimde başarının bu şekilde geldiğini biliyoruz. Teknolojiyi kullanma ve eğitimde kaliteyi yükseltme anlamında önemli yatırımlar yapıldı. İlimizde inşaatı ve ihalesi tamamlanan, ihale aşamasında olan derslik sayımız 600’ün üzerindedir. İkili eğitime son vermek istiyoruz. Laboratuarlarımızı, kütüphanelerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Bakanlığımızın bu anlamda çok güzel projeleri var. Ancak ne kadar modern binalarınız olursa olsun, ne kadar teknolojik donanıma sahip olursanız olun, sonuçta başarı öğretmenin, örencinin, velilerimizin ve okul yöneticilerimizin uyumlu çalışmasına bağlı oluyor. Hep birlikte ekip ruhunu oluşturabilirsek eğitimdeki çıtamızı daha da yükseltiriz. Yeni eğitim öğretim döneminde bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyorum”

Program, okulun kız halk oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

akcaabat-ders-zili-caldi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler