Dernekler Arakan İçin Birleşti

Dernekler Arakan İçin Birleşti

Akçaabat İlim Yolcuları Derneği, Özgür-der Eynesil Temsilciliği,Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon İHH, Trabzon Mazlum-der’in ortaklaşa Basın Açıklaması Düzenleyecek

İşte konuyla ilgili basın açıklaması...

Güney Asya'da yer alan 75 Milyon nüfuslu Myanmar'ın 20. Yüzyıldan bu yana devam eden Arakan sorunu,  son aylarda binlerce Rohingyalı Müslüman'ın katliamıyla yeniden gündeme oturdu.  

Tarihsel anlamda Arakanlı Müslümanların anayurdu olan bu bölge, Budist yönetimlerce baskı altında tutulmuş ve Müslüman nüfusa yönelik başta yaşam hakkı olmak üzere, ifade ve inanç, mülkiyet, evlenme, seyahat ve birçok temel hak artan bir şiddetle sürekli ihlal edilmiştir. Zorla çalıştırma, mallara el koyma, tecavüz ve vatandaşlık haklarından mahrum bırakılma; artık Müslüman halk için her an karşılaşabilecekleri uygulamalar haline getirilmiştir.  

Bölgede son iki aydır yaşanan olaylarda Rohingyalı Müslümanlar,  Rakhine etnik grubuna mensup Budist fanatikler ile resmi güvenlik kuvvetlerinin tecavüz ve katliamlarının kurbanı olmaya devam etmektedir. Haziran ayının başından bu yana yaşanan katliamlar Müslüman bölgenin tamamını kapsamış durumdadır. Son yaşanan olaylarda uluslararası insan hakları kuruluşlarının tahminlerine göre binlerce Rohingyalı Müslüman hayatını kaybederken 100 binlercesi de zorunlu yerinden edilmeye maruz bırakılmıştır.

Türkiye Müslümanları da Arakan da yaşanan zulme sessiz kalmayıp 27 Temmuz 2012 Cuma günü sabah namazı sonrası 19 ilde aynı anda dua ve basın açıklaması gerçekleştirecektir.

Akçaabat İlim Yolcuları Derneği, Özgür-der Eynesil Temsilciliği,Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon İHH, Trabzon Mazlum-der’in ortaklaşa düzenlediği dua ve basın açıklaması ise Trabzon İskender Paşa Cami’nde Cuma Günü sabah namazı sonrası saat 4.00 da yapılacaktır. Arakan’da yaşanan zulme sessiz kalmayıp kardeşlerimize sahip çıkma adına yapılacak etkinliğe tüm duyarlı kardeşlerimizi bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler