Derecik'te Sokak Futbolu

Derecik'te Sokak Futbolu

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nca düzenlenen sokak futbolunun ikincisi Derecik Mahallesi'nde start aldı.

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nca düzenlenen sokak futbolunun ikincisi Akçaabat’ın Derecik Mahallesi'nde start aldı.

dsc00165.jpg

Katılımın çok yoğun olduğu turnuva 1 hafta sürecek. “Üç korner bir penaltı” sloganı ile Derecik Mahallesi'nde  başlayan turnuvada Kaloynaspor, İlanaspor, Kıranspor, Uğurlu Gençlikspor, Haraga Gençlikspor, Zimbaspor, Merkezgücü ve Haragaspor takımları olmak üzere toplam 8 takım mücadele verecek. Turnuva 13 Temmuz Pazar günü yarı final ve final müsabakalarıyla sona erecek.

 

Organizasyonda konuşan ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, “Bu yıl başlattığımız sokak futbolunda sizlerle birlikte bu coşkuyu paylaşmaktan çok mutluyuz. Bu proje pilot bölge olarak seçtiğimiz 5 bölgede bu yıl uygulanacak. Önümüzdeki yıl ise bunu 100 ayrı mahallemizde aynı anda başlatmak istiyoruz. Bu sadece bir ASKF projesi olmamalı bütün spor paydaşlarının projesi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Sokak Futbolu projemiz Türkiye’ye de örnek bir proje olacaktır

 

Sokak futbolundan uzaklaşıldığında sporun gerilediğini ifade eden Başkan Erdem, “Ne zaman ki bizler bu tabandan uzaklaştık, futbolun da gerilediğini gördük. Bu sebeple sokak futbolunun önemini anlamak gerekir. Özellikle okullar tatil olduktan sonra çocuklarımızı internet kafelerden ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacı ile bunları spora yönlendirmemiz gerekiyor. Bu proje toplumsal olarak da sosyal bir projedir önümüzdeki günlerde daha kapsamlı olarak devam etmesini sağlayacağız. Sokak Futbolu projemiz Türkiye’ye de örnek bir proje olacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor