Derecik'te Sessiz Deprem

Derecik'te Sessiz Deprem

Kimse duymadı, kimse hissetmedi ama Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağla Derecik beldesi’nin 5 km dibinde 10 futbol sahası büyüklüğünde bir yer tabakası 16 Mart’da 3 şiddetindeki bir deprem ile yırtıldı

Kimse duymadı, kimse hissetmedi ama Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağla Derecik beldesi’nin 5 km dibinde 10 futbol sahası büyüklüğünde bir yer tabakası  16 Mart’da 3 şiddetindeki bir deprem ile yırtıldı.

 

KAYIDA GEÇTİ

Doğu Karadeniz’i deprem kuşağında olduğunu kabul etmeyenler bu kez ne diyecek. Doğu Akdeniz Deprem izleme merkezi (EMSC) 16 Mart’da Trabzon’un Derecik beldesinde bir yer sarsıntısı tespit etti. Sarsıntı kayıtlara deprem olarak geçti. Kandilli rasathanesi 3 şiddetindeki sarsıntıyı kayıtlarına aldı. Sarsıntı sonrası bölgede uydu alıcıları ile yapılan araştırmalardan sonra korkunç bir sonuç ortaya çıktı.

 

YER KATMANI YIRTILDI

EMSC’nin resmi internet sitesindeki verilerinde Derecik’in tam üstünden yerin altına doğru 5 km mesafede meydana gelen sarsıntı üç büyüklüğünde gerçekleşti. Küçük deprem olarak nitelendirilen sarsıntıda katmanlar arasındaki yırtılmanın büyüğü ise 10 futbol sahası büyüklüğünde olduğu da ortaya çıktı. Uzmanlar bu yırtılmanın ileride kötü sonuçlara doğurabileceğini iddia etti.

 

 

Kandilli rasathanesi tarafından tespit edilen 3 büyüklüğündeki depremde 10 futbol sahası büyüklüğünde yırtılma oldu.

 

 

Doğu Akdeniz Deprem Araştırma Merkezi’nin sismik aletleri Trabzon’un Derecik beldesinde önemli bir yer sarsıntısı tespit etti. 3 büyüklüğündeki bir sarsıntı kayıtlara deprem olarak geçti. Karadeniz bölgesinin deprem kuşağında olup olmadığı konusunu hala bilim adamları tartışırken yakın bir geçmişte yaşanan bu deprem kandilli rasathanesinde de kayda geçti. Uzmanlar EMSC’nin verilerine geçen sarsıntıdan sonra ilgili bölgede araştırma yaptılar. Araştırma sonucunda yer sarsıntısının Derecik’in 5 kilometre yerin altında olduğu anlaşıldı.3 büyüklükteki bir sarsıntının hissedilmeyeceğini belirten uzmanlar Derecik’de de bu sarsıntının hissedilmediğini belirttiler. Ancak çok hassas aletlerle bu sarsıntının tespitinden sonra uzmanlar yine uydu aracılığı ile incelemelerini yaptı ve bu sarsıntının 10 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın yırtıldığını belirttiler.

Prof Dr. Osman Bektaş, EMSC’deki verileri doğruladı. Yer sarsıntılarının doğu Karadeniz bölgesinde devam ettiğini de belirten Bektaş “Bölgemiz deprem kuşağındadır bu böyle bilinsin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler