Derecik'te AK Toplantı

Derecik'te AK Toplantı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Derecik AK Parti Belde Teşkilatı’nı ziyaret etti.

rabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Derecik AK Parti Belde Teşkilatı’nı ziyaret etti. 

Derecik Belde Belediye Başkanı Ali Ulusoy’un da katıldığı ziyarete vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un ‘Büyükşehir’ belediyesi olması ile ilgili yasanın komisyonlarda kabul edilerek meclise havale edildiğini anlattı. Gümrükçüoğlu “Şu anda bile biz Hayrat’tan Şalpazarı’na kadar tüm ilçe ve beldelere katkıda bulunuyoruz. Gücümüzü küçümsemeyelim. Yeter ki çalışalım. Bizler karınca gibi çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde Hayrat’ından Şalpazarı’na kadar 88 bin ton asfalt serdik. İnşallah 100 bin tona ulaşacağız. Bunun da maliyeti 12 milyon TL’dir. Gecemiz gündüzümüz olmuyor” dedi.

Yeni yapılacak 13 il ile birlikte ülke genelinde 29 şehri tüm il sınırları ile Büyükşehir statüsüne kavuşacağını ve bununla birlikte kentin birçok avantajlara kavuşacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehirle birlikte altyapı yatırımları birlikte yürütüleceğinden hizmetler bir bütünlük arz edecek. Mükerrerlik ortadan kalkacak. Böylece daha az masrafla daha büyük projeleri vatandaşların hizmetine sunacağız. İmar bütünlüğü sağlanacağından kentimizi gelecek kuşaklara daha güzel bir şekilde aktaracağız. Ayrıca esnalarımıza bir külfet bineceği ifade ediliyor. Bu katiyetle oranın belediye meclisleri yetkisi alanındadır. Öyle bir yükte binmeyecek" diye konuştu.

Belde belediyelerinde gelecek mahalli seçimlerde belde başkanlığı seçiminin yapılmayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Ama mevcut belde binalarındaki teknik donanım ve personel muhafaza edilecek. Binaları, iş makineleri, hizmetleri harfiyen devam edecek. Yani o yerlerimizi hizmetin içinde tutacağız. Bunun yanında belde belediye başkanlarımızın bulundukları beldelerde tecrübelerinden faydalanacağız" şeklinde konuştu.
İlçelerin birleşmesinin büyükşehir olacak Trabzon’a katkısı olacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “AK Parti halkın teveccühüne saygı duyar. Trabzon'un Büyükşehir olmadığını varsayalım. Trabzon bütün şehir kapsamı diye Danıştay'ın görüşü alınarak 7 beldesine il sınırlarına katmamış mıydı? Yalıncak mahkeme kararı almış, bizde onu Danıştay'dan takip etmekteyiz. Kaç nüfusumuz olacak bu olanlar içinde 300 bin civarında. Trabzon Belediyesi olarak buraya hizmet edecektik. Değişen bir şey yok ki, Trabzon Belediyesi bugünkü koşulları ile Beşikdüzü'ne, Hayrat'a, Maçka'ya nereye olsa hizmet götürüyor mu götürüyor, kapasitesi var. Bütün bunları hesaba kattığımızda Beşikdüzü'nde nasıl bir müdahale bulunduğumuzda bütün kente hizmet ederiz. Ne oldu, yeteneklerimiz mi ortadan kalktı, binalarımız mı yandı da ikiye bölünelim diye, ama kararı verecek olan halktır. Büyükşehir Belediyelerin tecrübesini söylüyorum. 2 tane 3 tane merkez belediyeye bölünecek olursanız, onlar yetki tartışması ile birbirleri ile tartışmaktan hizmet edemiyorlar. Bütün Büyükşehir Belediyeleri bunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler