Derecik Lisesi yeni binasında

Derecik Lisesi yeni binasında

İlçemizin Derecik Beldesi’ndeki eğitim kurumlarından biri olan Derecik Lisesi için “prefabrik eğitim” dönemi başladı.

İzmit’te yaşanan deprem sonrasında kurulan ve daha sonra asli binaları yapıldığından boşa çıkan prefabrik okul binalarının malzemeleri ile geçen yılın sonlarına doğru inşa edilmeye başlanan Derecik Lisesi’nin yeni binası, 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk günü hizmete açıldı. çemizin Derecik Beldesi’ndeki eğitim kurumlarından biri olan Derecik Lisesi için “prefabrik eğitim” dönemi başladı.
İzmit’te yaşanan deprem sonrasında kurulan ve daha sonra asli binaları yapıldığından boşa çıkan prefabrik okul binalarının malzemeleri ile geçen yılın sonlarına doğru inşa edilmeye başlanan Derecik Lisesi’nin yeni binası, 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk günü hizmete açıldı.
Derecik Lisesi’nin prefabrik binasının hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törene Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan ve Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy başta olmak üzere Milli Eğitim Müdür Vekili Hamit Alper Demirkaya ve Şube Müdürü Erol Kazancı ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci velisi katıldı.
İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin toplu halde “öğrenci andı”nı içmeleriyle başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Derecik Lisesi Müdürü Abdullah Boğuşlu, 200 öğrenci kapasitesine sahip olan binalarında 20 derslik bulunduğunu ve herhangi bir eğitim kurumundan hiçbir eksiği olmadığını ifade etti. Boğuşlu, mevcut binada yeni eğitim-öğretim yılında 70 öğrenciye hizmet vereceklerini belirterek, okulun beldelerinde kurulmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Mevcut okul binasının hemen karşısındaki boş arsaya kurulan yeni prefabrik binanın açılış kurdelesini kesen Kaymakam Erol Özkan, beraberindekilerle birlikte derslikleri tek tek gezdi. Okul binasıyla ilgili beğenisini ifade eden Kaymakam Özkan, öğren-cilerle de sohbet ederek yeni eğitim-öğretim yılında onlardan üstün başarı beklediğini ifade etti.
Tören sonrasında görüşlerini aldığımız Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy da öğrencilerinin örnek bir eğitim yuvasına kavuştuklarını belirterek, okullarının hiçbir eksiği olmaması için belediye olarak da katkı sağladıklarını vurguladı.
Öte yandan Derecik Beldesi’nin bitişiğinde yer alan Akçaköy Beldesi’ndeki lisenin kapatılma sürecinin başlaması üzerine dileyen okul öğrencilerinin nakillerinin Derecik Lisesi’ne yapılabileceği ifade edildi. Halen 50’ye yakın öğrencisi bulunan Akçaköy Lisesi, tüm öğrencilerini mezun ettikten sonra resmen kapanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim