Denktaş Yemek için uğradı

Denktaş Yemek için uğradı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Akçaabat’ta yemek molası verdi.

Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Kıbrıs” konulu konferansa katıldıktan sonra hava yoluyla ülkesine dönmek için Trabzon’a gelen eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Akçaabat’ta yemek molası verdi.
Nihat Usta Köfte Salonu’nda, daha önce de defalarca tattığı Akçaabat köftesini yemek için mola veren Rauf Denktaş, sitemiz muhabirinin yönelttiği soruları da cevaplandırdı. Denktaş, Kıbrıs'ta iki ayrı milletin olduğunu, bunların bir araya getirilmesinin anlamının bulunmadığını belirterek, “Kıbrıs'ta iki toplumlu federasyon bizi mahveder.” dedi.
Kıbrıs'ta, Çekoslovakya modelinin uygulanması gerektiğini savunan Denktaş, Kıbrıs'ın bir milli dava olarak görülmesi ve bu yönde hareket edilmesinin gerektiğini de kaydederek şunları söyledi:
“Kıbrıs'ta boyun eğmeyeceğiz bilinmelidir. Türk hükümeti bunu herkese anlatmalıdır. Kıbrıs, şan ve şeref meselesi, bir güvenlik meselesi ise bunlardan taviz verilemez. Bağımsızlıktan taviz verilmez. Bağımsızlığını ilan eden bir milletin kendi kendine bağımsızlığından taviz verdiği görülmemiştir. Bağımsızlığımızdan vazgeçmemiz mümkün değil.”
Türk hükümetinin, bütün baskı ve zorlamalara rağmen Kıbrıs için mücadele etmeye devam etmesini isteyen Denktaş, “Kıbrıs, bir Hıristiyan adası olarak Türkiye ve İslam âleminin üzerinde kontrol kulesi yapmak isteniyor. Aklımızı başımıza alalım. Kıbrıs kenara itilecek ada değildir. Kıbrıs'ta son eklenenler hariç, 70 bin Türk şehidi vardır. Her adım toprağında Türk'ün kanı vardır. Türkiye için vazgeçilmez, güvenliği için elzem olan bir adadır. Kıbrıs elden gittiği takdirde Türkiye artık denizlere açık bir ülke olmaktan çıkacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler