Denizli 2-Trabzon 0

Denizli 2-Trabzon 0

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor Denizlisporâ 2-0 mağlup oldu.

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında Denizli Atatürk Stadı'nda Denizlispor ile Trabzonspor karşı karşıya geldiler ve maçı ev sahibi ekip 2-0 kazanmayı başardı. Ege temsilcisine galibiyeti getiren goller 13. dakikada Serhat'tan ve 90+2 de Yusuf'tan geldi. Bu sonuçla beraber Denizlispor rakibini 2002 yılından beri ilk kez mağlup etmiş oldu. Bu galibiyetin ardından Denizlispor 18 puana yükselirken, Trabzonspor 16 puanda kaldı. Ersun Yanal'ın başa geçmesinin ardından ligdeki ilk deplasman maçını kaybeden Trabzonspor'da kötü gidişat bu maçta da sürmüş oldu. Yusuf önderliğindeki Denizlispor ise yükselen formuyla ligde tırmanışını sürdürdü.

HIZLI BAŞLANGIÇ

Denizli Atatürk Stadı'ndaki karşılaşma, iki takımın da hücuma yönelik, açık futboluyla başladı. Daha henüz 2. dakikada ev sahibi ekipten Yusuf'un direkten dönen şutu, bizlere seyir zevki yüksek bir maç izleyeceğimizi işaret etti. Ersun Yanal yönetiminde ligdeki ilk deplasmanına giden Trabzonspor, Yattara ve Gökdeniz'in bulunduğu kanatlarını kullanarak atak geliştirirken, ev sahibi Denizlispor da takımın beyni Yusuf'un başlattığı ataklar ile etkili olmaya çalıştı. Takımların hızlı başlangıcı 'Gol' olarak meyvesini 13. dakikada verdi. Yusuf ile başlayan Denizli atağında Abraham ceza sahasına ortaladı, kafayı vuran Serhat takımını 1-0 öne geçirdi.

GOL OLDU TEMPO DÜŞTÜ

Ev sahibi Denizlispor, golden sonra tempoyu düşürdü ve daha dengeli bir oyun oynamaya başladı. Ege temsilcisi, rakibini orta sahada çok adamla sıkıştırıp, orada kazanılan toplarla etkili olmaya çalışıken, Trabzonspor Gökdeniz, Yattara gibi oyuncularıyla kontraatak futboluna döndü. Deplasman temsilcisi, golden sonraki 20 dakikalık periyotta kendi sahasından çıkmakta zorlandıktan sonra, maçın 30. dakikasına girilirken oyundaki üstünlüğü sağladı ve beraberlik golü için yüklenmeye başladı. Son 15 dakikalık kısımda oyunu tamamen Denizlispor yarı sahasına yıkan Karadeniz temsilcisi, ataklarını özellikle Yattara'nın bulunduğu, Jabi'nin de geriden gelerek destek verdiği sağ kanattan yaptı. Trabzonspor bu dakikalarda Gökdeniz ve Ceyhun ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince maçın ilk yarısı 1-0 sona erdi.

TRABZON OYNADI AMA...

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasıyla beraber ilk yarının son 15 dakikalık periyodunda olduğu gibi Trabzonspor atakları da başladı. Ancak ev sahibi Denizlispor, ilk devrede yaptığı hatayı yapmadı ve kalabalık orta saha - defans kurguyla Trabzonspor'un etkili olmasını engelledi. İlk 10 dakikalık kısmın bu şekilde geçmesinin ardından deplasman temsilcisinde sol ve sağ bekte bulunan Mustafa Keçeci ile Jabi de daha sık ileriye çıkmaya başladı ve Trabzonspor yüklenişini iyice arttırdı. Rakibini bunaltmayı başardı Bordo-Mavili ekip, ancak topu düzgün kullanamayışı nedeniyle etkili gol pozisyonları bulamadı. Maçın 66. dakikasına geldiğimizde topla oynama oranları % 60'a % 40 Trabzonspor lehineydi ama deplasman temsilcinin o dakikaya kadar toplam 22 top kaybı yapmış olması, oyundaki bu baskılarına rağmen etkili olamayışlarının en büyük sebebiydi.

S0ULEYMANOU ŞOV!

Maçın son 15 dakikalık periyodunda Denizlispor tamamen savunmaya çekildi. Ataklarını biraz daha organize ve dikkatli yapan Trabzonspor ise bu dakikalarda oldukça etkiliydi. Ancak Denizlispor kalecisi Souleymanou kalesinde devleşti resmen. Kalabalık defansıyla Denizlispor gelen bütün Trabzon ataklarını püskürtmeyi başardı. Deplasman temsilcisinin tüm hatlarıyla yüklenişine, etkili kontraatak futboluyla cevap veren 'Horozlar', bu taktik ile çeşitli pozisyonlar buldu ancak tek forvet oynayan Gökhan Güleç'in şanssızlığı nedeniyle skoru 2-0'a getiremedi.

YUSUF DANS ETTİ!

''Artık maç bu şekilde sona erecek'' dediğimiz anlarda Yusuf çıktı sahneye! Ev sahibi ekibin kaptanı, 90+2. dakikada takımının hızlı geliştirdiği atakta Trabzonspor defansının arasında resmen dans etti! Rakiplerinin bir sağa, bir sola, birer birer çalımlayan tecrübeli futbolcu, topu da başarılı bir şekilde ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi. Bu golün ardından iki ekibin de gol bulma çabaları sonuç vermedi ve maç 2-0 Denizlispor lehine sona erdi.

KARŞILAŞMADAN KISA NOTLAR
-Denizlispor ile Trabzonspor arasındaki PAF takımlar karşılaşması 1-1 berabere sonuçlandı.
-Maç öncesinde Denizlispor yönetimi, Trabzonsporlu yöneticilere dostluk yemeği verdi.
-Karşılaşmaya futbol severler fazla ilgi göstermedi, özellikle kale arkası tribünleri boş kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Trabzonspor ceza sahasının dışında topla buluşan Yusuf'un vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen top Denizlisporlu futbolcularda kaldı, içeriye yapılan ortaya Serhat dokundu ve topu ağlara gönderdi, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
13. dakikada sol çizgide topla buluşan Yusuf topu dışarıya açtı, Tomas'ın içeriye ortasına Serhat, kaleci Ahmet'ten önce yükselerek kafayla topu filelere gönderdi. 1-0
19. dakikada Denizlispor'un kazandığı frikik atışını Allyson kullandı, bu oyuncunun uzun masafeden sert şutunda top yan direkle üst direğin birleştiği köşeye çarparak oyun alanına döndü.
32. dakikada Ceyhun'un kullandığı korner atışında Denizlispor defansından seken topta Hüseyin arka direkte topla buluştu. Bu oyuncunun uygun pozisyonda yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.
37. dakikada Yattara'nın sağdan ortasında penaltı noktasında topa yükselen Umut, kafayla istediği vuruşu yapamadı. Top üstten auta gitti.
38. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Yattara'nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Jabi'nin vuruşunda top yan ağları yırtarak kaleye girdi. Hakem M.Kemal Abitoğlu aut kararı verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada ceza sahası önünde Serkan'ın topuk pasında Mustafa Keçeli ceza sahasına girdiği gibi vurdu, top yandan auta gitti.
49. dakikada sağ çizgiden Gökdeniz'in çıkardığı topa ceza sahası içinde Umut sert vurdu, top direğin yanından auta gitti.
53. dakikada Yattara'nın sağdan ortasında top kaleci Souleymanou geçti, arka direkte Ceyhun'un kafayı vuruşunda kaleye yönelen topu Denizlispor defansı uzaklaştırdı.
57. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Yattara'nın sağdan yaptığı uzun ortayı Umut kafayla Ceyhun'a indirdi, Ceyhun'un uygun pozisyonda attı şut üstten auta çıktı.
58. dakikada Serkan'ın ceza sahası önünden attığı sert şutta top kaleci Souleymanou'nun ellerinden sekerek direğe çarptı, dönen topa Gökdeniz vurdu, top üstten auta gitti.
59. dakikada Yattara'nın sağdan ortasında Ceyhun kafayı vurdu, top yandan auta gitti.
62. dakikada Murat'ın sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında Burak kafayı vurdu, top üstten auta gitti.
75. dakikada Gökdeniz'in ceza sahası içinde sert şutunda kaleci Souleymanou köşeye giden topu kornere çeldi.
81. dakikada Umut'un sol çağrazdan dışarıya çıkardığı topa ceza sahası önünde Serkan sert vurdu, kaleci Souleymanou topu kornere çeldi.
87. dakikada Hasan Yiğit'in sağdan ortasında Gökhan Güleç uçarak kafayı vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
90+3'de Yusuf çalımlarla Trabzonspor ceza sahasına girdi, önünü boşaltarak yaptığı vuruşta top kaleci Ahmet'in yanından geçerek filelere gitti. 2-0

STAT: Denizli Atatürk
HAKEMLER: M.Kemal Abitoğlu, Özgür Kaya, Arif Çelik
DENİZLİSPOR: Souleymanou, Hasan Yiğit, Burak, Allyson, Murat (Çağlar dk. 70 ), Tomas, Serhat, Fatih Egedik (Moreira dk. 63 ), Zafer Demir (Fatih Yiğen dk. 77 ), Yusuf, Gökhan Güleç
YEDEKLER. Bulut, Kratochvil, Caner, Engin
TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar
TRABZONSPOR: Ahmet Şahin, Tayfun, Tolga Seyhan, Mustafa Keçeli (Ergin dk. 79 ), Hüseyin, Serkan, Jabi, Ceyhun, Gökdeniz, Yattara, Umut
YEDEKLER: Jefferson, Ferhat, Çağdaş, Hasan Üçüncü, Ömer Rıza, Celalettin
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GOLLER: Serhat (dk. 13), Yusuf (dk. 90+3)
SARI KARTLAR: Tomas (Denizlispor), Ceyhun, Tayfun, Mustafa Keçeli (Trabzonspor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor