Denge’den çevreci poşetler

Denge’den çevreci poşetler

Denge’den çevreci poşetler

Akçaabat’ın yanı sıra Trabzon’da da faaliyet gösteren Denge Alışveriş Marketler zinciri topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinciyle tabiatta çözünen poşetleri tüm şubelerinde kullanmaya başladı.

Normal poşetler tabiatta 60 ilâ 100 yıl içerisinde yok olurken Denge Alışveriş’in kullanmaya başladığı Türkiye’de temsilciliğini Triosel’in yaptığı Kanadalı Epi firmasının ürettiği poşetler ise 12 ilâ 24 ay içerisinde çevreye zarar vermeden yok oluyor.

Normal poşetlere göre daha pahalı olan çevreci poşetleri kullanmayı tercih eden Denge Alışveriş’in katkısı bununla da bitmiyor. Alışveriş sonucu kasadan verilen poşetlerin bir yüzünde, toplumu bilinçlendirmek adına, çevreye atılan poşetlerin canlılara ne tür zararları olduğu ile ilgili bilgilendirme yazıları da yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Denge A:ş: Genel Müdürü Süleyman Yetimoğlu, bu uygulama ile hem tabiatı korumayı hedeflediklerini hem de poşetlerdeki bilgilendirme yazılarıyla çocuklar başta olmak üzere toplumda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler