Demokrasiye Sahip Çıkıldı.

Demokrasiye Sahip Çıkıldı.

Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çık Yürüyüşü yapıldı.

Darbe girişiminin ardından Trabzon’da Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından organize edilen "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çık" Yürüyüşü yapıldı.

            Cumhuriyet Caddesi Sahil Yolu girişinden başlayan ve Meydan Parkı’nda sonlanan yürüyüşe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  Üniversite rektörleri, Trabzonspor Asbaşkanı,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

trabzon-demokrasiye-sahip-cikti1.jpg

trabzon-demokrasiye-sahip-cikti2.jpg

trabzon-demokrasiye-sahip-cikti3.jpg

             Demokrasi Mitinginde bir konuşma yapan Vali Yücel Yavuz “Bugün Türk Milleti olarak birlik olma, beraber olma, el ele, gönül gönüle olma günüdür. Eğer konu vatan ise gerisi teferruattır diye, parti ayrımı gözetmeksizin, başlık farkı gözetmeksizin, ‘bu vatan için başımızı değil gövdemizi koyarız’ diyen bütün sivil toplum kuruluşları ve halkımız burada dimdik ayakta ve Trabzon meydanında. Hepinizi bu sebeple cumhurbaşkanımız,  ve devletimizin tüm erkanı adına selamlıyorum. Birliğimize, geleceğimize kastedenlere karşı dünyadaki bütün Türk milleti, mazlum milletler ayağa kalkmıştır. Bu ayağa kalkış o akşamki çağrıdan sonra hiç eksilmeksizin devam etmektedir.Bugün burada da bu manada Trabzon burada bir tarih yazmaktadır.

            Trabzon’daki bütün sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partilerimiz kısacası aşkla gelen herkes, güzel bayrağımızın etrafında toplandı. Bu meydanda toplanan herkesten Allah razı olsun. Gösterdiğiniz inisiyatif ve milli duruş dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır. Herkes bilmelidir ki bu aşamadan sonra demokrasi denildiği zaman Türk milletinin bu şanlı ve diri duruşu akla gelecektir. Bu şanlı direnişi gösterip bu ağırda mücadele eden devletimizin en üst makamından en alt makamına kadar herkese teşekkür ederim” dedi.

           Vali Yavuz’un konuşmasının ardından sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan ortak bildiri okundu. Mitingin sonunda Vali Yücel Yavuz, yürüyüşe katılan siyasi parti, sivil toplum örgüt temsilcileri vatandaşları selamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler