Demokrasi Nöbetinde 4. Gün

Demokrasi Nöbetinde 4. Gün

Yurdun her tarafında olduğu gibi Akçaabat’ta da halk demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

DARBE girişiminin dördüncü gününde yurdun her tarafında olduğu gibi Akçaabat’ta da halk demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Darbe girişiminin dördüncü gününde Akçaabat halkı demokrasi nöbetini sürdürdü. Vatandaşları yalnız bırakmayan ve onlarla birlikte nöbete devam eden Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel’i,  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Milli irade ve demokrasi nöbetinin sürdüğünü ifade eden AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, “Türk askerinin onurunu ayaklar altına almak isteyen, hain bir azınlığın yaptıklarını gördükçe üzüntümüz artıyor. Zaman zamanda bu hainlerin kendi aralarında 15 Temmuz çok sıcak bir gün olacak diyerek yaptıkları konuşmaları duyuyoruz. Allah’a hamd ediyorum ki 15 Temmuz darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.’’ dedi.

 

Başkan Akgün, 15 Temmuz darbe girişimiyle Cumhurbaşkanının, Başbakanın, bakanların, TBMM’nin, emniyetin, valiliklerin, kaymakamlıkların ve belediyelerin dolayısıyla halkın yani milli iradenin hedef alındığını vurgulayarak, “Bu utanç verici eylemleri gerçekleştiren TSK’nın içerisinde bulunan bu hainler, ülkemizdeki huzuru ve demokrasiyi hedef seçmişlerdir” dedi.

Başkan Akgün; ‘’ Bu hainlerin karşısında dimdik duran yiğit anaların doğurduğu yiğit Mehmetçiğimizin ve yiğit polisimizin her ferdinin alınlarından öpüyorum. Biz yedisinden yetmişine, kucağında dört aylık yavrusuyla koşup gelen annemizle meydanlardayız. Biz Selçuklunun, Osmanlının torunlarıyız. Allah, sarılıp meydanlara koştuğumuz ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinden bizleri mahrum etmesin” dedi.

Sosyal medyada bilgi, kirliği oluştuğunu da ifade eden İlçe Başkanı Akgün “Sosyal medya üzerinden yapılan yalan yanlış açıklamalara itibar etmeyelim. Askerimiz hakkında olumsuz fikirlerden kaçınmamız gerekir. Bu kalkışmanın arkasında olanların ülkemizin göz bebeği olan askerimizle bir alakası yok. Askerimizin içerisine sızmış FETÖCÜ PDY’li teröristlerin olduğunu unutmayalım bu hainliği yapanları arkasında olanları unutmayalım, unutturmayalım. Başkomutanımızdan gelen 2. bir emre kadar sokaklardan ayrılmayacağız. Taşkınlık yapmadan bir olumsuzluk görüldüğü an güvenlik güçlerimize bildirelim unutmayalım her şey vatan için” şeklinde konuştu.

Akçaabat Söğütlü’de bulunan İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde 4. Nöbeti tuttuklarını belirten Emre Akgün, bu süre zarfında vatandaşlara destek olan iş adamlarına da teşekkür etti. Başkan Akgün “bu gece 4. Nöbeti tutuyoruz. Bu süre içerisinde burada toplanan vatandaşa iş yerini açarak destek olan Dilim Tatlı sahibi Galip Karahan’a, Yiyecek ve içecek desteğinde bulunan Horon Toptan sahibi Aslan Çolak’a, Sera Gölü Gül Tesisleri sahibi Hüseyin Gül’e,  Elif Taş Fırınları sahibi Davut Çakmak’a,  Destan Çay yetkililerine ve Mustafa Karabacak’a, halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler