Demiryolu Heyeti Geldi

Demiryolu Heyeti Geldi

Çinli Heyeti Bölgemizde incelemelerde bulundu, Akçaabat'ta idi köfte yedi.

Çin Demiryolu Bakanlığı'na bağlı demiryolu kuruluşlarından oluşan çinli heyet Ulaştırma bakanlığı ile yaptıkları anlaşma çerçevisinde Edirne'den Karsa'a kadar uzanacak olan hızlı tren projesi ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgemize geldi.

 

Çin Demiryolu Bakanlığı Heyeti, Ulaştırma Bakanlığı ile Çin Demiryolu Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Edirne-Kars Hızlı Tren projesi ile ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere, Türkiye'ye geldi.Proje kapsamında Ankara, Sivas Erzincan, Trabzon, Kars güzergahında incelemerde bulunacak olan 18 kişilik heyet öncekigün akşam saatlerinde Akçaabat’a geldi.

Yolculukları süresince geçiş güzergahlarındaki demiryolu çalışmalarını inceleyen Çinli heyet Akçaabat’ta AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur tarafından ağırlandı. Nihat Usta Köfte Salonu’nda Akçaabat köftesi ikram edilen heyet, Kars’a geçerek bu güzergahta da incelemelerde bulundu.

cin-heyet-akcaabatta-1.jpg

 

 

cin-heyet-akcaabatta-2.jpg 

Çin Demiryolu Bakanlığı heyetinde , Çin-Türkiye Demiryolu Projesi çalışma Grubu Yöneticisi Jiang Yong, Çin Üçüncü Demiryolu İnceleme ve Tasarım Enstitüsü (TSDI)yetkilileri, Çin Demiryolu İnşaat Şirketi (CRCC)yetkilileri yer alırken TCDD yetkilileri de ve Akçaabatlı hemhehrimiz DDY  Yol Darie Başkan Yardımcısı Selahattin Sivrikaya da heyete eşlik ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler