Demirkapı Soğuksu Şenliği Yapıldı

Demirkapı Soğuksu Şenliği Yapıldı

Demirkapı Köyü Muhtarlığı ve Demirkapı Köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Tarafından Demirkapı Soğuksu Şenlikleri yapıldı.

Demirkapı Köyü Muhtarlığı ve Demirkapı Köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen Demirkapı Soğuksu Şenlikleri 10 Temmuz Pazar günü yapıldı.

Şenlik alanını dolduran köylüleri yağmur ve sisli havada engelleyemedi. Sabah saatlerinde yağan sağanak yağmur ve sisli hava bir ara tüm moralleri bozmuş ve şenliğin yapılmayacağı kanaatine varılmıştı. Buna rağmen alana yavaş yavaş gelmeye başlayan köylüler bir an olsun pes etmedi. Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca, İl Genel Meclis Üyesi İrfan Çelik, Muhtarlar, Trabzon ve civar köylerden çok sayıda vatandaşın katıldığı şenliklerde vatandaşlar horona doydu.

Sunuculuğunu Canan Kalaycı'nın yaptığı şenlikte Hayri Yaşar Karagülle, Rüştü Çavuş, Emine Genç, İlkay Cinemre ve Adil Odabaş, Ömer Gaydan ve Sinan Güneysu'dan oluşan yerel sanatçılar sahne aldı. Birbirinden güzel türküler seslendiren sanatçılara halk büyük ilgi gösterdi. Şenliğe sponsor olan ve destek veren firmalara dernek yönetimi tarafından plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Dernek Başkanı Ali Burnaz neler yaptıklarını değil neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini belirterek "Sabahleyin havayı görünce biraz korktum. Ancak şansımız varmış ki korktuğumuz başımıza gelmedi. Bizim komşularımız varsa bizde varız. Dostluğu, kardeşliği pekiştirmek için buradayız. Sevgiyi bölüşeceğiz, kardeşliği pekiştireceğiz. Bu şenliği önümüzdeki yıllarda daha coşkulu bir şekilde yapacağız" dedi.

Demirkapı Köyü Muhtarı Nazım Öztürk de kendilerini yalnız bırakmayan ve destek veren herkese teşekkür ederek" Gelecek yıl 9 Temmuz'da inşallah yine bir arada oluruz." diye konuştu.

 demirkapi3.jpg

demirkapi4.jpg

demirkapi5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat