Demirel İçin 3 Günlük Ulusal Yas

Demirel İçin 3 Günlük Ulusal Yas

Başbakan Ahmet Davutoğlu,9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gece yarısı hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini açıkladı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Güniz Sokak'taki evine taziyeye giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünden itibaren 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini ve cuma günü Ankara'da devlet töreni düzenleneceğini açıkladı.

Demirel'in Güniz Sokak'taki evine taziyeye giden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

''Darbe sonrasında ülkede kara bulutlar dolaşırken verdiği mücadeleyle halkın yanında olmuştur. İsmi siyasi tarihimize derinden yazılmıştır. Taziyelerimi iletiyorum. Devlet protokolü olarak ulusal yas ilan edilecektir bugünden itibaren. Cuma günü Kocatepe Camii'nden cenazesi defnedilecektir. Allah rahmet eylesin diyorum. Cenaze namazı Ankara’da kılınacak, aile neye karar verirse ona göre hareket edeceğiz, Isparta’da da ona göre hazırlık yapılacak, talimatlarımızı verdik. Devlet namazı için karar alınmıştır, cenaze namazı Cuma namazı ile Kocatepe’de kılınacak, uluslararası katılım da olacaktır.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset