Darıca'da Yol çalışması

Darıca'da Yol çalışması

Darıca Belediyesi, Yeni Mahalle'nin üst kesiminde yıllardır devam eden yol sıkıntısını sona erdirdi.

 

 

Yol sorununun giderilmesiyle Akçaabat'ın ilk şehitlerinden biri olan Piyade Teğmen Hasan Bak'ın ailesinin ikamet ettiği eve de yol yapıldı.

Yıllardır çektikleri sıkıntının giderilmesi ve yollarının açılmasının ardından sokağa "Şehit Teğmen Hasan Bak" ismi verilmesiyle de ikinci bir mutluluk yaşayan şehit babası Salih Bak, annesi Zeliha Bak ve kardeşi Emrullah Bak, yolun tamamlanması üzerine bu alanda incelemelerde bulunan Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel ve beraberindeki Kavaklı Belediye Başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu'nu evlerinin bahçesinde ağırladı.

Şehit ailesinin mutluluğunun kendi mutlulukları olduğunu belirten Altınel, canlarını bu ülkenin bekası için feda edenlerin ailelerine ve yakınlarına hizmetin kendilerinin öncelikli görevi olduğunu söyledi.

 

350 metrelik yeni yolun kendilerinin büyük bir eksikliğini giderdiğini belirten şehidin kardeşi Emrullah Bak ise bu yolun arazilerinden geçmesine izin veren komşularına, mahalle muhtarı İsmail Alış'a ve diğer yetkililere teşekkür etti.

 

Piyade Teğmen Hasan Bak, 7 Kasım 1978'de eğitim esnasında Kayseri Kocasinan Bölgesi'nde paraşüt kazası sonucu şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler