Darıca'da Çilek Günü

Darıca'da Çilek Günü

Tarım İl Müdürlüğü tarafından DOKAP Projesi kapsamında Akçaabat’ta 'Çilek Hasadı Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

 

İlçesinin Darıca beldesinde   düzenlenen  “Çilek Hasadı Tarla Günü” etkinliğine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Japonya Uluslar arası  İşbirliği (JİCA) Kıdemli Temsilcisi Hiriyuka Takada ve üreticiler katıldı.

 

Vali Dr. Recep Kızılcık burada  yaptığı konuşmada, devletin vatandaşların sosyo ekonomik düzeylerini yükseltmek için bir dizi tedbirleri hayata geçirdiğini ifade ederek “Değişen ve gelişen ülkemizin, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın değişen koşullara adapte olabilmesi, sosyal ve ekonomik yaşam koşullarının daha iyi bir seviyeye yükselebilmesi için, devlet olarak bir dizi tedbirleri teker teker hayata geçirmekteyiz. Bu çerçevede uluslar arası kuruluşlarla da işbirliği yapmaya açık olduğumuzu ve onların teknik maddi alandaki desteklerini de her zaman göz önünde bulundurarak uygulamaya çalışıyoruz. Nitekim bugün yürütülen projenin bir bakıma bu başarılı projenin sonuçlarını ve çıktılarını görmüş oluyoruz. Bu çıktılar sadece üretilen çilek vb. ürünler değil. Bu çıktıların belki daha da önemlisi burada yaşayan vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel anlamda geleceğe daha da ümitvari bakabilmeleri, kendi haklarını talep edebilen ve bu haklarını savunabilmek için mücadele edebilen, kısacası dünya ile toplum ile entegre olmuş, geleceğe daha ümitlerle bakan vatandaşlarımızın seviyesinin yükselmesidir.Bizi esas ilgilendiren budur.. 

 

Tarımda modern üretim tekniklerini uygulanması gerektiğini belirten Vali Kızılcık “hayatı daha dolu dolu ve daha iyi yaşayabilmek için aynı zamanda tarımda ve diğer alanlarda da diğer üretim tekniklerini uygulamalıyız. Biz de bu çerçevede diğer bölgelerde ve ülkelerde uygulanan teknikleri buraya transfer ederek burada uygulanan teknikleri sivil toplum kuruluşları ve tarım il müdürlüğünün teknik elemanlarının da desteği ile burada kaymakamımızın, belediyemizin öncülüğünde bu tür projeleri başarıyla hayata geçiriyoruz. Bu projenin oluşmasında emeği geçenlere ve özellikle Darıcalı hanımefendilere teşekkür ediyorum”

 

 

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ise yaptığı konuşmada, Trabzon ilinin yüzölçümünün %22’sinde tarım yapılabildiğini belirterek “ bu alanlarında  ilimizin yüz ölçümünün %22’sinde tarım yapılabilmektedir. Bu alanların büyük bir kısmı da fındık ve çay bahçeleridir. Sebze ve meyve alanlarımızın toplamı ancak %3’tür” dedi.

 

Vali Dr. Recep Kızılcık ve törene katılanlar daha sonra çilek bahçesinde çilek hasadı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler