Danıştay Yürütmeyi Durdurdu

Danıştay Yürütmeyi Durdurdu

Danıştay, Doğum Hastanesi Başhekimliği’nden alınarak Akçaabat Devlet Hastanesi’ne gönderilen Dr. İsmail Topal’ın atama kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi’nin yeni doğan bölümünün Doğum Hastanesi’ne taşınması uygulamasına kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine görevinden alınan Trabzon Doğum Hastanesi eski Başhekimi İsmail Topal’la ilgili bakanlık kararını görüşen Danıştay, Topal lehine karar vererek yürütmeyi durdurdu.

Trabzon’da yaşanan başhemşire ve müdür statüsünde atama ve görevden almalar devam ederken Danıştay’dan sürpriz bir karar çıktı. Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi iken görevden alınarak, Akçaabat Devlet Hastanesi’ne atanan Dr. İsmail Topal’la Sağlık Bakanlığı’nın atama kararı Danıştay’dan geri döndü. Danıştay, Dr. Topal’ın atamasıyla ilgili yürütme kararı aldı.

Topal’ın, Başhekimliğini Dr. Buğra Yücesan’ın yaptığı Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başhekim olarak dönüp dönmeyeceği ise merak konusu oldu.

Konuyla ilgili günebakış’ın sorularını yanıtlayan Trabzon Sağlık İl Müdürü Kemal Süleyman, "Bize bu konuyla ilgili sadece duyum geldi. Henüz resmi bir yazı ya da karar gelmedi. Geldikten sonra değerlendireceğiz. Mevzuatı henüz bilmiyorum. Hastaneye başhekim ya da ne şekilde döneceğini kararı görmeden söyleyemem" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler