Cüney Özdemir'in Köşesinde

Cüney Özdemir'in Köşesinde

Akçaabat'taki kaza Cüneyt Özdemir'in köşesinde

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde geçtiğimiz haftalarda yaşlı bir kadının ölümüyle sonuçlanan kazada acı bir gerçek ortaya çıktı. Günebakış Gazetesi'nden Berkant Parlak'ın haberine göre, ilçenin merkezindeki üstgeçidin altından geçerken kamyonun altında kalan yaşlı kadının oğlu, annesinin astım ve diz sağlığı sorunları yüzünden üstgeçidi kullanamadığını ve bundan dolayı anayoldan geçmeye çalıştığını söyledi. 

Konuyu köşesine taşıyan Radikal Gazetesi Yazarı Cüneyt Özdemir, Akçaabat'ta acı bir kazayla hayatını kaybeden 64 yaşındaki Menşure Öztürk'ün oğlu Murat Öztürk'ten bir mektup aldığını yazdı. Özdemir'in köşesindeki ifadelere göre kazada hayata veda eden merhumenin oğlu Murat Öztürk, ilçedeki acı gerçeği açığa çıkardı. Öztürk, "Benim anneciğim astım ve diz sağlığı sorunları yüzünden çıkamadığı, o hiçbir engelli asansörü ve yürüyen merdiven benzeri yardımcı unsur bulundurmayan üstgeçidi kullanamadı" dedi.


Öztürk'ün Özdemir'e yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı: "9 Ekim 2012 Salı günü Trabzon’un Akçaabat ilçesinde gerçekleşen bir trafik kazası sonrasında bir tanecik annemi kaybettim. Olayla ilgili olarak bir sonraki gün haber ajanslarının geçtiği resimleri de kullanılarak bir haber yayımlandı. Bu haber beni ve geride kalan ailemin acısını kat kat arttırdı. Benim anneciğim astım ve diz sağlığı sorunları yüzünden çıkamadığı, o hiçbir engelli asansörü ve yürüyen merdiven benzeri yardımcı unsur bulundurmayan üstgeçidi kullanamadığı için, gazetenin tabiriyle ‘bilerek kullanmadığı’ için ölmüştü ve sanki ‘Oh bu da size bir ders olsun’ gibi bir yazı yazılmıştı.”

Öte yandan ilçede yeni yapılanlarla birlikte 8 üstgeçit yer alırken; bunların hiçbirinde yaşlı, engelli ve hastaların kullanabilmeleri için donanım yapılmış değil.

HABERİN İÇİNDEN
Bu elim kazadan sonra bu köşeyazısı gündeme gelmeden önce sitemizin köşe yazarlarından Gazeteci Berkant Parlak, bu konuyu kaleme almıştı. Sitemizdeki köşesinde konuyu yazan Parlak, yazısında kazada ölen yaşlı kadının üstgeçidi kullanamadığı için alttan geçtiğini iddia etmişti. Görünen o ki Parlak, bu iddiasında son derece haklıydı. Çünkü, hiç bir kimse canını tehlikeye atmak pahasına o araçların önüne atlamaz!
Parlak'ın yazısının son kısmında şu cümle yer alıyordu: "O kazanın sorumlusu canını kaybeden kazazede ve kamyon şoföründne çok, insanları o yoldan geçiren anlayıştır!"
Yazının bağlantısı: https://www.akcaabathaber.com/author_article_detail.php?id=455

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler