Cumurdan tepki

Cumurdan tepki

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, gazetelerde çıkan haberlere tepki gösterdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, bazı basın organlarında yer alan ve kendi adının da geçtiği haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek bunun AK Parti'nin Trabzon Belediyesi'ni kazanmak için yaptığı çalışmalardan rahatsızlık duyan kesimin bir oyunu olduğunu ileri sürdü.


Cumur, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na atanacak ismin belirlenmesi için son birkaç gündür devam eden görüşmeler ve bu konuyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Bu süreçte, parti teşkilatından çok basının 'kimin il başkanı olacağıyla' ilgilendiğini belirten ve yapılan haberleri de 'asılsız ve dedikodu' olarak tanımlayan Mustafa Cumur, “Kurulduğu günden bu yana her seçimde halkından daha fazla destek gören ve halka hizmet üreten AK Parti'de, ne zaman il başkanlığı ve milletvekili isimlerinin belirlenmesi konusu gündeme gelse bazı medya kuruluşları sürekli olarak, bilerek veya bilmeyerek partimizi karalama politikasına giriyorlar. Partimiz, 22 Temmuz seçimlerinde Trabzon'da 230 bin oy aldı. Şimdi de önümüzdeki yerel seçimlerde Trabzon Belediyesi'ni kazanmak için parti içinde bir takım düzenlemeler yaparken, birileri bu işten rahatsız olmuş olacaklar ki, parti içi meseleleri manşetlerine taşıyorlar. Bunu yaparken de gazetecilik ilkelerini ayaklar altına alıyorlar” dedi.


Kendilerinin, Trabzon İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Erdoğan Beder'den ve teşkilattan memnun olduklarını dile getiren Cumur, “Son seçimde çok fedakarca çalıştılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İl başkanlığı konusunda Genel Merkezimizin bir çalışması var. Bu çalışmanın neticesinde en doğru karar verilecektir. Verilecek olan bu karara bizler ve parti yöneticilerimiz de saygı duyacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok” diye konuştu.


Milletvekillerinin bu süreçte taraf olmamasına karşılık bazı basın yayın organlarının bu süreci etkilemeye çalıştıklarını içeren haberlerin yer aldığına dikkat çeken Cumur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Basının gördüklerini ve doğrularını dile getirmesi en doğal hakkıdır. Ama kimin söylediği belli olmayan ve birilerini karalamak için sarf edilen ya da hayali olan sözcüklerle kamuoyunu yönlendirmemelidir. AK Parti'nin il başkanlığı konusunda milletvekilleri taraf olmamasına, bu işin için de aktif olarak yer almamasına karşılık bazı basın kuruluşları bu işi teşkilat mensuplarından daha fazla sahipleniyorlar.”


Cumur, basında yer alan ve 'hayal ürünü' olarak nitelendirdiği ifadelerin parti teşkilatında da rahatsızlık meydana getirdiğini kaydetti. AK Parti'ye gönül vermiş, milletvekilinden parti yöneticisine kadar hiç kimsenin başka bir arkadaşını karalamak için açıklama yapmayacağının altını çizen AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, “Eğer böyle bir durum varsa bunu ya danışma meclisi toplantılarında dile getirir ya da göğsünü açarak ifade eder. Şayet bunun tersi bir durum varsa, o kişi AK Partili olamaz. Gazeteler dedikodu üretme yeri değildir. Haberin haber olabilmesi için kimin söylediğinin de ortaya konulması gerekir. Trabzon'da toplumun yarısından fazlasının AK Partili olmasından dolayı prim yapmak isteyenler sürekli AK Parti'nin aleyhinde haber yapıyorlar. Bırakın biz kendi il başkanımızı kendimiz belirleyelim. Basın da, dedikoduları değil, ortada olan gerçekleri yazsın” şeklinde konuştu.

KAYNAK:HABER61

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset