Cumhuriyet’e Büyük Onur

Cumhuriyet’e Büyük Onur

Cumhuriyet Ortaokulu Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Comenius Yıldız Proje Ödülü”ne lâyık görüldü.

İlçemizin başarılı eğitim kurumlarından Cumhuriyet Ortaokulu'na, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından “Yıldız Proje Ödülü” verildi. Cumhuriyet Ortaokulu’nun, Hayat Boyu Öğrenme Comenius Programı kapsamında 2009-2011 yılları arasında iki yıl süreli Avrupa ülkeleri ile gerçekleştirdiği “Bölgemizi ve Halk Hikayelerini Keşfedelim” temalı çalışması, ‘’Yıldız Proje’’ ödülüne layık görüldü.

Okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmayı, kültürlerarası diyalog sağlamayı ve dil öğrenimini teşvik etmeyi amaçlayan ve Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Comenius Programı’nın 2013 yılı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı projelerin açılış toplantısı 10 Ekim 2013 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu yılki açılış toplantısı geçen senelerdeki toplantılardan farklı olarak 2009 ve 2010 yıllarında başarılı uygulama olarak kabul edilerek “Yıldız Proje” unvanını alan ortaklık projelerine ödül verildi. Törende, Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu'nun plaketi Okul Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu'na takdim edildi.

Bugüne kadar Türkiye genelinde 9540 Comenius projesi uygulanmış ve bu projeler arasında 2009 ve 2010’da başlayıp 2011 ve 2012’de biten projeler arasından 14 okulun projesi, başarılı bir şekilde uygulanması, yönetilmesi ve hibenin kullanımı konularında kriterlere özen gösterilmesi çalışmalarından dolayı “Yıldız Proje” olarak ödül almaya hak kazandı.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ahmet Kadı KADIOĞLU, 9540 uygulanmış proje arasından seçildiklerini belirterek, “Türkiye genelinde en iyi 14 projeyi gerçekleştiren okuldan biri olmak bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca Bu proje ile öğretmen ve öğrencilerimizin kazandığı deneyimler ve dostlukların yanında sadece 8 ile verilmesinden ötürü Trabzon ili için ve Akçaabat'ımız için bir gurur vesilesidir diye düşünüyorum. Bu ödül bundan sonraki çalışmalarımız için teşvik edici potasiyeldir. Bu vesileyle Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Tamer Kırbaç’a, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse’ye, projemizin koordinatörü ve projenin banisi, her aşamasında çok büyük emeği olan Elif Dağ öğretmenimize ve projede aktif çalışan öğretmen, öğrenci, veli ve diğer tüm paydaşlarımıza da teşekkür ederim.” dedi.

ozel-sanko-okullari-comenius-yildiz-proje-odulu-2-1024x768.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler