Cumhurbaşkanı da Olsam Mesleğimden Kopamam

Cumhurbaşkanı da Olsam Mesleğimden Kopamam

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Trabzon Milletvekili adayı Dr.Hasan Akyüz’le Söğütlü’de yeni açtığı muayenehanesinde, hekimliği ve siyaseti konuştuk

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Trabzon Milletvekili adayı Dr.Hasan Akyüz’le Söğütlü’de yeni açtığı muayenehanesinde, hekimliği ve siyaseti konuştuk. Hekimliğin bir yaşam şekli olduğunu söyleyen Dr. Akyüz” Ben, değil Milletvekili, Cumhurbaşkanı olsam da hastalarımdan ve mesleğimden kopmam mümkün değil” dedi.

  -Sayın Akyüz, Trabzon da siyasi ortamı ve son gelişmeleri değerlendirir misiniz?

          Bildiğiniz gibi Trabzon’da her zaman çok dinamik ve hareketli bir siyasi atmosfer vardır. İçinde bulunduğumuz seçim atmosferinde bu hareket ve dinamizmi gözlemliyor ve yaşıyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki insanlarımızın MHP ye ilgi ve teveccühleri bizleri çok memnun etmekte ve motivasyonumuzu arttırmaktadır. Gerek sokakta ve gerekse ev ziyaretlerimizde edindiğimiz izlenim MHP iktidarının çok yakın olduğudur. İnsanlarımız mevcut iktidarın uygulamalarından muzdariptir ve çare olarak MHP’yi görmektedir. Özellikle sayın liderimiz Dr. Devlet Bahçelinin seçim beyannamesini açıklamasından sonra ilgi ve yönelim artmıştır. MHP seçim beyannamesiyle vizyonunu ortaya koymuş ve kadrolarıyla iktidara hazır olduğu mesajını vermiştir. Özellikle alt ve orta gelir düzeyine sahip insanlarımızın dertlerine derman olacak uygulamalar programımızın esasını oluşturmaktadır.

          -MHP iktidarında nasıl bir Türkiye ve Trabzon vizyonu çiziyorsunuz?

          Genel olarak bakacak olursak Türkiye 12 yıllık AKP döneminde maalesef iyi yönetilmemiştir. Terörün zirveye çıktığı, teröristlerin neredeyse cezadan muaf tutulduğu, Ekonomik olarak orta gelir tuzağına yakalanmış, büyüme rakamları gittikçe kötüye giden, cari açıkta Dünya da rekorlar kıran, özellikle özel sektörü borç içinde yüzen, işsizlik rakamları kötü ve umut kırıcı bir Türkiye görüyoruz. Yerel olarak Trabzon’a bakacak olursak maalesef iyi şeyler söylemek mümkün değildir. Trabzon genelinde en önemli sorun işsizliktir. Maalesef 12 yıllık AKP iktidarı döneminde işsizlik sorunu daha fazla derinleşmiş ve kronikleşmiştir. Trabzon’a bacası tüten tek bir sanayi tesisi kazandırılmamış yatırım yapılmamıştır. Balıkçılık, tarım ve hayvancılık kapsamında sorunlar çözümsüzlüğe mahkûm edilmiştir.  MHP iktidarında terörle mücadele gerektiği gibi yapılacak ve terörist şımarıklığı sona erdirilecektir. Yapılacak uygun ekonomik tedbirlerle her yıl 7 yüzbin  kişilik istihdam sağlanacaktır. Emekliye, asgari ücretliye yapılacak ekonomik iyileştirme nefes aldıracaktır. Çiftçiye yapılacak mazot desteği, başarılı öğrencilere nakit desteği. Yeni evlenecek gençlere faizsiz ve kolay şartlarda geri ödeme kolaylığı, esnafa vergi indirimi ve krediye erişiminde kolaylık, devlet bünyesinde çalışan insanlarımızın özlük haklarında düzenleme ve diğer pek çok uygulama insanlarımızın rahat etmesini sağlayacaktır. Trabzon’a ikinci üniversite gerekmektedir. Özellikle Akçaabat 2. Üniversite için sosyal ve altyapı yönünden uygun bir konumdadır. Yaylalarımızı içine alan çevreye ve insana duyarlı ekoturizm Trabzon ve Bütün Doğu Karadeniz bölgesine önemli ekonomik girdi sağlayacaktır. Fakat en önemlisi ve hızlı bir şekilde yapılıp hayata geçirilmesi gereken Demiryolu projesidir. Demiryolu –liman kompleksi Trabzon’un makûs talihini yenecektir.

drhasan-akyuz.jpg

         -Görüyoruz ki Siyasetin içinde olduğunuz ve yoğun olarak uğraştığınız bu dönemde Muayenehanenizden tamamen kopamıyorsunuz.

          Sizde çok iyi biliyorsunuz ki Hekimlik herhangi bir iş değil bir yaşam şeklidir. Ben değil Milletvekili Cumhurbaşkanı olsam da hastalarımdan ve mesleğimden kopmam mümkün değil.  Hasta ile ilgilenmek ve sorununu çözmek benim için moral ve mutluluk kaynağıdır. Hastalarım seçim için Devlet Memurluğundan istifa ettiğim tarihten itibaren arıyor ve sitem ediyorlar. Ben de beni gerçekten çok mutlu eden bu sitemler karşısında seçim çalışmalarımdan fırsat bulabildiğim çok kısıtlı zaman aralıklarında hastalarımla ilgilenmeyi uygun buldum. Hastalarımla ilgilenip sorunlarını çözmek aynı zamanda benim için bir motivasyon, dinginlik ve huzur kaynağıdır. Bu duygularımı en iyi hekim arkadaşlarım anlar.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset