Çınarlık'ta Tarla Günü Etkinliği

Çınarlık'ta Tarla Günü Etkinliği

Çınarlık'ta Tarla Günü Etkinliği

İlçemize bağlı Çınarlık mahallesinde bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen “Tarla Günü” etkinlikleri yapıldı.

Yapılan etkinliğe;  Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, Trabzon Tarım il müdürü Cahit Gülbay, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir, siyasi parti temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Çınarlıkta bulunan çilek tarlalarının DOKAP Projesi kapsamında yapıldığını belirterek,” Akçaabat, geçmişte tarımın olduğu bir yerdi. Trabzon’u sebze olarak tarım olarak besleyen bir havza. Fakat tütünün gitmesiyle beraber Akçaabat tarımında bir gerileme olmuş.  Ama Özellikle bu DOKAP Projesiyle birlikte çilek üretimi, seracılığa dönüş hem Karadeniz Bölgesindeki kısıtlı arazilerde minimum arazilerde maksimum bir şekilde imkân sağlamış. Özellikle Çınarlık köyündeki vatandaşlarımızda bu işi güzel yapmışlar. Bu konuda ilçe tarım müdürlüğündeki arkadaşlarında ciddi desteği var” şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise Çınarlık köyünün geçmişte tütün yapılan bir yer olduğunu söyleyerek,” Burası geçmişte tütün üretimi yapılan bir köydü. Ama hepinizin bildiği gibi tütün artık yok. Onun yerine başka alternatif ürünler bugüne kadar deneniyor. Çilekte bunlardan biri. Bu köyde buna çok müsait. Toprağı da müsait. İnsanları da çok çalışkandır” dedi.

Trabzon Tarım il müdürü Cahit Gülbay, Bakanlığın yaptığı desteklerle DOKAP projesiyle yurt içi ve yurt dışı kaynaklı il özel idaremizdeki çeşitli desteklerle ilimiz genelinde çilek üretimi de arttı.Buradaki ortalama verimde de 2,5 -3 tonluk verim baz alındığında yapılan emeğin bir tütündeki gibi bununda biraz uğraşısı var ama buradaki uğraşı biraz daha mesafe olarak süre olarak kısa” şeklinde konuştu.

1 yılda 40 bin tüplü fidanla yaklaşık 170 ton çileğin üretildiği Çınarlık’ta, çilek hasadı Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayında bitiyor.

fotogaleri.gif

Nesrin Bayram / akcaabathaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler