Çığ Düştü 11  Kişi Öldü

Çığ Düştü 11 Kişi Öldü

Zigana'da meydana gelen çığ düşmesi olayında 11 kişi hayatını kaybetti.

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda kayak yapan bazı dağcıların üzerine çığ düştü. Yaklaşık 15 kişinin çığ altında kaldığı belirtiliyor. Bölgede bulunan bir dağcı, yaklaşık 10 kişinin çığ altında kaldığını belirtti.

 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, çığ altından kurtarılan 7 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Salihoğlu, 6 dağcının hayatını kaybettiğini ve çığ altında 6-7 kişinin bulunduğunu söyledi. Salihoğlu grubun 17-18 kişilik olduğunu söyledi.

 

KURTULAN DAĞCI YAŞANANLARI ANLATTI

 

Dağcılardan Emin Kambur NTV canlı yayınında Kepenek zirvesine tırmandıklarnı belirterek, “2 dağcı arkadaşımız hayatını kaybetti. Ekipteki kız arkadaşımız bize aradı ve “10-13 kişilik grubuz. Yukarıdan kar kütlesi bizi 500 metre vadinin içine sürükledi.” dedi. Olay yerine gititk, Kurtarma çalışmamız sürüyor” diye konuştu.

 

Dağcılardan Ural Ayar da NTV canlı yanına telefonla bağlanarak arkadaşlarının çığ altında olduğunu, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ayar, “Çevreden gelen diğer dağcıların da yardımıyla 7 kişiyi çığ altından çıkardık. Bunlardan 2’sinin durumu ciddi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri arkadaşlarımıza müdahale ediyor. Sivil Savunma ekipleri geldi. Yardım ediyorlar. Hala kar altında arkadaşlarımız var. Tahminim 6 kişi daha kaldı.” dedi.

 

Gümüşhane Valisi, bölgeye kurtarma ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. “Karayolları ekipleri de yol açma çalışmasını sürdürüyor. Şu ana kadar 7 kişi kurtarıldı. Kar altından çıkarılan dağcıların bir kısmını hastaneye sevkettik.” dedi.

 

VALİ: 3 ÖLÜ VAR

 

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Zigana’daki çığ ile ilgili olarak, “Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5’i sağ, 3’ü ise ölü” dedi.

 

Okutan, Zigana’da iki grup halinde dağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti. Gruptakilerden 16 kişinin çığ altında kaldığını ifade eden Okutan, Gümüşhane ve Trabzon’dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

 

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da, kendisine 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi geldiğini ve çok ciddi bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.

 

TRABZON'DAN KAYAK İÇİN ZİGANA'YA GİDEN DAĞCILARDAN AYAR: ÇIĞ ALTINDAN 7 ARKADAŞIMIZI KURTARDIK, HALA KAR ALTINDA ARKADAŞLARIMIZ VAR

 

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda düşen çığ altında dağcıların olduğu bildirildi.

 

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi Ural Ayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'dan 17 kişilik ekiple Zigana'ya gittiklerini belirtti.

 

Burada yürüyüş yaparken yaklaşık 10 kişilik grubun üzerine çığ düştüğünü ifade eden Ayar, ''Çevreden gelen diğer dağcıların da yardımıyla 7 kişiyi çığ altından çıkardık. Bunlardan 2'sinin durumu ciddi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri arkadaşlarımıza müdahale ediyor. Hala kar altında arkadaşlarımız var'' dedi.

 

Öte yandan, jandarma, sivil savunma ekipleri ile vatandaşlar tarafından arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

DAĞCI GRUPTAN YARDIM ÇIĞLIĞI

 

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan dağcı gruptan Sevgi Gültekin, en az 10 kişinin kar altında olduğunu belirtirken, acil helikoptere ihtiyaç olduğunu söyledi. Gültekin, bir kişiye kalp masajı yaptığını ve hayata döndürmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

 

Ölenler arasında Akçaabatlılar Vakfı Genel Başkanı Oktay Sevim’in kızı Burçak Sevim ve emekli öğretmenlerden Türker Timurcuoğlu’nun  kızı Özlem Timurcuoğlu'nun da olduğu belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler