Çiftçinin Yüzü Gülecek

Çiftçinin Yüzü Gülecek

Öztürk, devletin desteği, toprağın bereketi çiftçinin olacağını belirtti.


Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk devletin desteği, toprağın bereketi çiftçinin olacağını belirterek, mazottan alınan verginin kalkacağını, tohum ve gübrenin yüksek maliyetinin aşağı çekileceğini söyledi.

Öztürk, CHP iktidarında mazot fiyatının 1,5 lira olacağını belirterek, "Çiftçimizin kullandığı mazottan vergi almayacağız. Diğer girdilerdeki vergi yükünü azaltıp çiftçimizin rahat nefes almasını sağlayacağız. Çiftçinin ürün ve prim bedellerini ekimden önce açıklayarak alın terlerinin karşılığını zamanında ödeyeceğiz. Çiftçimizin yoksullaşmasına izin vermeyeceğiz. Tarım ve hayvancılıkta üretimi arttırıp ithalatı azaltacağız. Yerli tarım teknolojisini geliştirecek enstitüler ve tekno-kentler kuracağız" dedi.

ali-turen2.20110606144307.jpg

Orman köylülerinin CHP iktidarında yalnız bırakılmayacağını sözlerine ekleyerek, "Orman tahdit ve kadastro işlemlerini en kısa sürede tamamlayacak ve kadastro yanlışlarını düzelteceğiz. 2-B arazilerinde tarım yapan köylümüze öncelik tanıyacağız. Tarıma açık 2-B alanlarını, üzerinde tarım yapan orman köylüsüne, uzun süreli ve bedelsiz tahsiz edeceğiz. Türkiye'de hayvancılığın çöküşüne dur CHP iktidarı diyecek. Üretimi öldüren ithalat politikaları son bulacak. Süt hayvancılığı ve besicilik yapanları destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset