Çiftçiler Eğitildi

Çiftçiler Eğitildi

“4’üncü Çiftçi Eğitim Programı” 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon Ticaret Borsası organizasyonunda Akçaabat’ta yapıldı.

 

Çiftçiler eğitildi

Trabzon Ticaret Borsası ile Of Ziraat Odası’nın ortaklaşa yürüttüğü  “Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Ortak Operasyonel Programı 2” AB destekli ECO-AGRI projesinin “4’üncü Çiftçi Eğitim Programı” 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon Ticaret Borsası organizasyonunda Akçaabat’ta yapıldı.

Eğitimde “İyi Tarım Uygulamaları”, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Geleneksel Tarım Ürünleri ile Sürdürülebilir Yetiştiricilik ve Gıda Güvenliği”, “Gübreleme ve Çevresel Kirlilik”, “Yeşil Gübreleme ve Çevresel Etkileri”,  “Toprak Kirliliği ve Çevreye Etkileri”, “Çevre Kirliliği ve İnsan Sağlığı” konuları anlatıldı. Heyet ayrıca, eğitime katılan çiftçilere ait bahçelerde de incelemelerde bulundu.

Eğitim programına Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Ercişli, Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Esringü, Gümüşhane Üniversitesi Gıda Bilimi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hilal Yıldız, Tokat Bozok Üniversitesi MYO Tohumculuk Programı Uzmanı Dr. Hülya Doğan, KTÜ Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Suzan Kol, projenin yurt dışı taraflarından Romanya adına Prof. Aurelia Meghea ve Alexandru Muntoiu ile çiftçiler katıldı.

ECO-AGRI projesi Türkiye’nin yanı sıra, Romanya, Moldova ve Ermenistan’tan seçilen çiftçi kuruluşları ve üniversitelerin katılımı ile 2013 yılından itibaren uygulanıyor.

ciftciler-egitildi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler