Çiçeklidüz'de Film Galası

Çiçeklidüz'de Film Galası

Akçaabat'ın Çiçeklidüz köyünde yaşayan insanların rol aldığı 'Tepenin Uşakları' adlı filminin galası, filmin çekildiği köyde gerçekleştirildi.

 

Akçaabat'ın Çiçeklidüz köyünde yaşayan insanların rol aldığı 'Tepenin Uşakları' adlı filminin galası, filmin çekildiği köyde gerçekleştirildi. Filmin yönetmeni Dr. İsmet Eraydın, oyuncular ve köylülerin katılımıyla gerçekleştirilen galada, ilk gösterim köy halkına yapıldı. Kendilerini beyaz perdede seyreden köylü oyuncular, büyük bir heyecan yaşadı.

 

Yönetmenliğini Dr. İsmet Eraydın'ın, görüntü yönetmenliğini ise Altuğ Küçük'ün yaptığı 'Tepenin Uşakları' filmi, yönetmenin kendi köyü olan Akçaabat ilçesine bağlı Çileklidüz köyünde çekildi. 86 oyuncunun rol aldığı ve Çileklidüz köyü sakinlerinin 1980'li yıllardaki yaşantısı üzerine kurulan filimde yine köylü vatandaşlar rol aldı. Uzun uzadıya bir senaryosu daha olmayan film büyük oranda doğaçlama şekilde çekildi. Bir komedi tarzında çekilen filmde, çocukların o yıllardaki oyunları, köy halkının yaşantısı ve dönemin ülke şartlarına da temas eden bir hikaye ile beyaz perdeye yansıtıldı.

 

Ağustos ayında vizyona girecek filmin ilk galası da çekildiği köy ve rol alan oyuncuların yaşadığı Çileklidüz'de yapıldı. Film ekibi, oyuncular, davetliler ve köylülerin katıldığı galada, ilk gösterim köylülere yapıldı. Hayatlarında ilk kez kamera karşısına geçen ve kendilerini beyaz perdede gören köylü oyuncular, büyük bir heyecan yaşadı.

 

Yönetmen İsmet Eraydın, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilk başlarda kısa metrajlı olarak planladıkları filmi zamanla daha da genişlettiklerini belirtti.

 

Filmin hikayesinin 1980'li yıllardaki köy yaşantısı olduğunu ifade eden Eraydın, oyuncularının büyük çoğunluğunun da köylüleri olduğunu kaydetti. Filme başlarken köylülerin nasıl tepkiler vereceklerine dair endişeleri olduğunu anlatan Eraydın, bahçeden veya evlerinden çağırarak kamera kayısına geçirttikleri hemşehrilerinin performanslarının usta oyunculara taş çıkartacak nitelikte olduğunu vurguladı.

 

Filmin gerçek bir Karadeniz ürünü olduğunu dile getiren Eraydın, "Şimdiye kadar çekilen Karadeniz filmlerinin çoğunda sunilikten öteye gidilemedi. Karadeniz insanı küfrederek değil kıvrak zekasıyla insanları güldürüyor. Küfürsüz ve argo cümleler kullanmadan da insanları güldürebileceğini göstermek istiyoruz. Bugüne kadarki Karadeniz filmleri ithal Karadenizlilerle 'geleyruz, gideyruk'tan öteye geçemedi. Bu gerçek bir Karadeniz filmi ve tüm oyuncuları gerçek Karadenizli ve orijinal Karadeniz şivesini kullanıyorlar." dedi.

 

Eraydın, kısa tanıtımlarının internette yoğun ilgi gördüğü filmdeki köylü oyuncuların performansının da sanat dünyasının dikkatini çektiğini dile getirdi. Eraydın, ilk kez kendi filminde kamera karşısına geçen ve hiçbir oyunculuk eğitim ve tecrübeli olmayan bazı köylülerine yine film teklifleri geldiğini söyledi.

 

Filmi çok ciddi ekonomik sıkıntılara rağmen tamamladıkları filmin ağustos ayında vizyona gereceğini belirten Eraydan, özellikle Karadenizli hemşehrilerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat