CHP'den Şehitlere Ziyaret

CHP'den Şehitlere Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Mahmut Celal Yavruoğlu şehit mezarlarını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Mahmut Celal Yavruoğlu ve beraberindeki belediye meclis üye adayları ve il genel meclisi üye adayları ile bazı partili yöneticiler Şehitler Günü nedeniyle ilçemizdeki kahraman şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etti.

Şehit mezarlarını karanfillerle donatıp ruhları için birer Fatiha okuyan CHP kafilesindekiler, mezar ziyaretlerinin ardından ziyaret ettikleri şehit yakınlarına birer karanfil vererek evlatlarıyla duydukları gururu bir kez daha dile getirdiler.

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir de basın açıklaması yayımlayan CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Mahmut Celal Yavruoğlu , şunları söyledi:

“Çanakkale Deniz Savaşlarının ve Çanakkale Zaferinin 94. yıldönümünü bir kez daha gururla, mutlulukla kutluyoruz. Çanakkale’de düşman kuvvetlerine dur diyerek tarihe “Çanakkale Geçilmez” kaydını düşenler sadece topraklarımızın işgalini, dünya savaşının seyrini değiştirmekle kalmadılar; 1919'da Samsun'a çıkışın, Kurtuluş Savaşı ile dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgârının, Büyük Taarruz’un  ve Cumhuriyetin ilanının da  müjdecisi, habercisi oldular. Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden kenetlenen, çok güç koşullarda canları ve kanları pahasına “Çanakkale Geçilmez” dedirten şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz dosta, düşmana, birlik halinde bağımsızlığın da, özgürlüğün de kazanılıp, korunacağını gösterdiler. Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu mücadele ile kazanıldı. Bu gerçeğin günümüzde de yaşamsal ö-nemde olduğunu biliyoruz ve baş-ta Irak ile  Gazze olmak üzere, bölgemizdeki uluslara da ders olmasını istiyoruz. Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümünde Mustafa Kemal ile şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler