CHP'den Ortak Açıklama

CHP'den Ortak Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, Düzköy İlçe Başkanı Abidin Çelik ve Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, demiryolu güzergâhı ile ortak bir açıklama yaptılar.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, Düzköy İlçe Başkanı Abidin Çelik ve Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, demiryolu güzergâhı ile ortak bir açıklama yaptılar.

 2dc_en-ideal-guzergah-olan-.jpg

Hazırlanan ÇED raporuna göre güzergâh seçeneklerinin birinin de Tonya-Elikbeli üzerinden, Düzköy, Akçaabat hattı olduğunu dile getiren ilçe başkanları şunları söylediler:

“Erzincan-Trabzon demiryolu için birden çok güzergâh söz konusu. Bunlardan biri de Torul-Kürtün-Tonya-Akçaabat-Trabzon güzergâhı. Demiryolunun bu hattan geçmesinin önemini tartışmak bile gereksizdir. 1947’de hükümetin yaptığı demiryolu projesi de aynı güzergâhı takip ediyordu. Trabzon’da yayımlanan 11 Şubat 1947 tarihli Halk Gazetesi konuyu duyurmuş ve şöyle yazmıştı: “Hükümetçe kararlaştırılan ve beş senelik demiryolu inşaat programına giren Trabzon-Erzurum demiryolu inşaatına 1947 yılı içinde başlanacaktır. Yaptığımız incelemeye göre Trabzon demiryolu Kalanima-Elikbeli’nden geçerek Erbaş istasyonunda Erzurum-Erzincan treni ile birleşecektir.

Etüt yapılırken Alazlı Köyü’nden İbrahim Ethem Çelik ve Düzköy ilçesinden Mehmet Uygun güzergâhın işaretlerini vurulmasına tanık olmuştu. Mehmet Uygun, “Düzköy-Tepecik Mahallesi Cevizlik Yolu üzerindeki İsaktaşı’na işaret vurulduğunda oradaydım, diyor. Kendileri sağ, dileyen bilgilerine başvurabilir. Demiryolunun bölgeden geçmesinin ulaşım ve ekonomi yönünden sağlayacağı katkılar nedeniyle, bölgedeki siyasetçilerin, yöneticilerin birlikte hareket etmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Konuyu siyasallaştırmadan, tüm siyasi parti temsilcilerini birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.”

İlçe Başkanları, “1947’de herhangi bir kayırma, siyasi tercih söz konusu olmadan günün teknik koşulları da dikkate alınarak belirlenen güzergâhın bugün de geçerli olduğunu bilim adamları ortaya koyuyor. Aklın yolu bir. Birlikte hareket edersek, hizmeti bölgemize alabiliriz.” dediler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset