CHP'den Çavuş'a Cevap

CHP'den Çavuş'a Cevap

CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş’un bürokratlara yönelik sözlerine tepki gösterdi.

     CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş’un bürokratlara yönelik sözlerine tepki gösterdi.

      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş’un açıklamalarına tepki gösterdi.
     Nadir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"AKP Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Osman Çavuş’un yazılı yerel hasnımızda yer alan ‘Bazı bürokratların AKP’nin kapanma davasından dolayı davranışlarını değiştirdiği kendilerine karşı farklı tavırlar içinde oldukları ve bu nedenden ötürü de kendilerini uyardığı’ şeklindeki haberler bizleri üzdüğü kadar da düşündürmektedir. Sayın Çavuş, bu söyleminin insanların aklına getirdiği, neden ve niçin sorularına derhal yanıt vermelidir. Kaldı ki; devlet memurlarının, iktidar partisine farklı, muhalefet partilerine farklı tavır ve davranış içerisinde bulunmaya hak ve yetkileri olmadığı gibi, AKP İlçe başkanının da, her hangi bir devlet memurunu parti alt birim organı gibi görüp, uyanda veya ikazda bulunmaya hak ve yetkisi de yoktur. Onlar, maaşlarını AKP’den değil, devletten almaktadırlar. Sorumluluk taşıdıkları makamları da 657 Sayılı yasa belirlemiştir. Size, iktidarda farklı, muhalefete düşebileceğiniz düşüncesiyle farklı tavır ve davranış içerisine giren bürokratlar kimlerdir? Gerekçeleri nelerdir? Daha Önceki ilişkileriniz çavuş-ahbap ilişkisi miydi? Bu bürokratlar, ihale işlerine mi, istihdam işlerine mi, idari işlere mi hangi işlere bakıyorlar? Yoksa bu bürokratlar üzerlerindeki siyasi baskıların çokluğundan, yanlış işler yapmaktan korkan ve yorulan memurlar mıdırlar? Ne gibi tavır ve davranış değişikliği içerisine girmişlerdir."

 

       AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş bazı bürokratların AK Parti’nin kapanma davasından dolayı davranışlarını değiştirdiğini ve kendilerine karşı farklı tavırlar içinde olduklarını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Siyaset