CHP'den Basın Açıklaması

CHP'den Basın Açıklaması

CHP'den Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanından basın açıklaması.

Basına Ve Kamuoyuna:

                Son günlerde gerek ulusal basında gerekse yerel basında referandum sürecine ilişkin olarak çıkan haberlerin bir kısmına cevap vermek ihtiyacı hasıl olmuştur.

                Öncelikle çeşitli kademelerde siyaset yapan yurttaşlarımızın, referandumda hayır oyu kullanacak olanlara yönelik iftira ve karlama girişimlerini esefle kınadığımızı belirtmek istiyorum.

                Anayasa değişikliği teklifi TBMM’nde görüşülmüş; yeterli çoğunluk sağlanamadığından değişiklik talebi halk oylamasına götürülmek zorunda kalınmıştır. Doğası gereği, referandumda evet ve hayır olmak üzere iki seçenek vardır. Özgür iradesiyle bilerek ve isteyerek oy kullanmak vatandaşların anayasal hakkıdır. Hal böyleyken özellikle hayır oyu kullanacaklara yönelik illegalleştirme ve karalama çabalarını anlamak mümkün değildir.

                Yine çeşitli platformlarda şahit olduğumuz, vatandaşın oy tercihlerini ekonomik argümanlarla ilintilendirme çabalarını da tasvip etmediğimizi ifade etmek istiyorum. Oy tercihini para ile ilintilendirmek isteyenler unutmasınlar ki “rüşveti alan da veren de melundur”. Vatandaşlarımızın oy tercihlerine halel getirecek bu tarz söylem ve davranışlara prim vermeyecek yüksek bir karaktere sahip olduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir.

                Referanduma sunulacak olan anayasa metni maalesef mecliste yeterince tartışılamamıştır.22 madde olarak hazırlanan taslak çok büyük bir aceleyle meclisten geçirilmiştir. Mecliste 22 maddenin 18 maddeye düşürülmesi, taslağın alel-acele hazırlanmış olduğunun en net tezahürüdür. Sonuç olarak ortaya çıkan Metin; meclisin neredeyse tamamen elinin kolunun bağlandığı, tüm yetkilerin tek elde toplandığı ve bu yetkileri ele geçireni denetlemenin fiilen imkansızlaştırıldığı bir metindir.

                Bu haliyle bu değişikliğe HAYIR demeyi bir yurt severlik, ve vatandaşlık borcu olarak gördüğümüzü ifade ediyoruz. Bu hususta metni hazırlayanların görevi hazırladıkları metni ortaya koyarak savunmaktır. Oysaki bu teklifi getirenler, hayır oyu kullanacak olanları neredeyse terörist/vatan haini ilan ederek yol yürüme çabasındadırlar.

                Kamu oyu olup bitenin farkındadır:

                Kıbrıs’a Türk Bayrağı’nı diken Cumhuriyetçiler ve Milli Görüşçüler HAYIR diyor

                Kumpas iddianamelerle ve teröristlerin gizli tanıklığında zindanlara atılan yurtseverler HAYIR diyor

                Vatanı için her zaman canını ortaya koyan milliyetçiler HAYIR diyor.

                Daima daha iyisini hedefleyen demokratlar HAYIR diyor.

                Çünkü yapılamak istenen değişikliğin bu millete bu ülkeye vereceği zararların çok büyük ve dönülmez olduğunu görüyoruz.

                Bu vesile ile bir kez daha buradan çağrı yapıyoruz;

Sayın başbakan değişiklik metnini tartışmak istiyorsa sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetine icabet etsin.

Sayın AKP’li Trabzon Milletvekilleri Sayın Pekşen’le kameraların önüne çıksın,

Her kim bu metni tartışmak istiyorsa genel başkanımızdan ilçe yöneticimize kadar her birimiz mevkidaşlarımızla basın önüne çıkmaya hazır olduğumuzu tekraren hatırlatırız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımıza mutluluk, esenlik ve hayırlı yarınlar diliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler