CHP'de Kongre Sonuc

CHP'de Kongre Sonuc

CHP'de Yeni Başkan Kim Oldu? Kemal Kılıçdaroğlu Kaç Oy Aldı? Muharrem İnce Kaç Oy Aldı?

Kemal Kılıçdaroğlu 18. Olağanüstü Kongresi'nde yeniden 740 oy ile Genel Başkan seçildi. Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı.

 

CHP'de yarın yapılacak parti meclisi seçimlerinde bu oy oranlarının nasıl yansıyacağı merak konusu.

2 ADAY YANYANA OTURDU, PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'inci olağanüstü kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte girdi. Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yanyana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı. Kurultayın yapılacağı salonda Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin, Uludere'de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Ailelerin salonda bulunduğu anonsu ayakta alkışlandı. Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerin geldiği anonsunun ardından 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.

 

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanına gelerek, başarılar diledi.

GEZİ PARKI BELGESELİ GÖSTERİLDİ

Kılıçdaroğlu, kurultayı açmak için geldiği kürsüde partililere 'Yoldaşlar' diye hitap etti. Delegeler tarafından sunulan dilekçeyi okuyan Kılıçdaroğlu, CHP 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başkanlık Kurulu'na Engin Altay'ın adaylığını oylamaya sundu. Altan, oybirliğiyle Başkanlık Kurulu başkanlığına seçildi. Kılıçdaroğlu, divan üyeliğine seçilen isimlerle tek tek tokalaştıktan sonra kürsüden indi. Altay, açılış konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açılış konuşmasının ardından kurultay salonunda Gezi Parkı ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı.

 

KILIÇDAROĞLU 944, İNCE 177 İMZAYLA ADAY OLDU

 

Divan Başkanı Engin Altay, Muharrem İnce'nin 177 üye önerisi ile Kemal Kılıçdaroğlu ise 944 imzayla aday gösterildi. Altay, aksi bir öneri gelmediği için seçimlerin çarşaf listeyle yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler