CHP Trabzon İl Kongresinde sinirler gerildi

CHP Trabzon İl Kongresinde sinirler gerildi

CHP Trabzon İl Kongresinde sinirler gerildi

CHP Trabzon İl Kongresinde sinirler gerildi CHP Trabzon İl Başkanlığı Olağan Kongresinde 1 Kasım seçimlerinde Ali Türen Öztürk’ün 5. Sıraya Yavuz Karan’ın 2. Sıraya kaydırılması gündeme geldi. Eski İl Başkanı Karan, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ile Ali Türen Öztürk’ün 1 seçimleri için Ankara’da 1. Sıraya kaydırılmak için kulis attığını ileri sürdü. Karan’ın bu iddialarının ardından Çelik, söz istedi ancak Divan tarafından verilmedi. Bunun üzerine Çelik, salondan ayrıldı.

Cumhuriyet Halk Partisinin 35. Olağan Genel Kurulunda eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Yavuz Karan’ın, yine 7 Haziran seçimlerinde 2. Sıradan Milletvekili adayı olan ancak 1 Kasım seçimlerinde yeri değiştiği için adaylıktan çekilen Ali Türen Öztürk ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya attı.  1 Kasım Seçimlerinde Yavuz Karan’ın 2. Sıraya Ali Türen Öztürk’ün de 5. Sıraya kaydırılması sonrası ortaya atılan tartışmalara Genel Kurulda cevap veren Karan, “7 Haziran ile ilgili milletvekili sıralamasında bir değişim yaşandı. Ön seçim yapılmıştı. Yapılan bu ön seçimi burada hiç konuşmuyorum. Partimize zarar vermeme adına.. Nasıl bir ön seçim yaptığımızı şehir dışında olan 150 kişi adına kimin oy kullandığını,  o ilçede kimin 421 oy aldığını herkes biliyor” diye konuştu.  Kendisinin 1 Kasım seçimleri için aday olmadığını para dahi yatırmadığını kaydeden Karan,  “Ben aday olmadım. 1 Kasım seçimleri için adaylık müracaatım yoktu. Genel Başkan Yardımcımız neden aday olmadığımı sordu. Bende, “Partimiz görev verirse gerekirse 6. Sıradan bile aday olacağımı söyledim”  Adaylık müracaatı için 5 bin lira bile yatırmadık. Bu sıralama değişti. Bu sıralama sadece Trabzon’da değişmedi. 17 ilde değişti. Seçilen milletvekillerine Genel Başkanımız dokunmadı. Seçilen milletvekillerinin arkasında ki sıralamada 17 tanesine Türkiye’de müdahale ettiler.  Bu değişimle ilgili benim talebim olmadı” diye konuştu.

 ÖZTÜRK VE ÇELİK, 1. SIRA İÇİN ANKARA’DA KULİS ATMIŞ

 Ali Türen Öztürk ve Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atan Karan, “2. Sırada yeri değişen arkadaşımız, Düzköy Belediye Başkanımız burada. Kendisiyle birlikte Ankara’da Sezgin Tanrıkulu’na Veli Ağababa’ya gidip 1. Sıraya gelmesi için kulis atmıştır. Bir mücadele vermiştir. Ben buna saygı duyuyorum. Ama Türkiye’de 17 tane milletvekili adayının yeri değişmiştir. 16 tane milletvekili adayı partisine çalıştı. Ama bizim Trabzon’da arkadaşımız mağdur olabilir, mağdur edilmiş olabilir. Ama hiç kimse kendi mağduriyetini partinin çıkarları yerine koyma hakkına sahip değildir. Bu 16 arkadaşımız Türkiye’de kendi partisine çalışırken bizim Trabzon’da sıralaması değişen arkadaşımız partinin oy almaması için çalışmıştır. Bu söylediklerim yanlışsa seçilecek il başkanı arkadaşımız beni disiplin kurulan sevk edilsin. 1 Kasım’da ki seçimlerde neden bu arkadaşımız oy kullanmadı.  Akçaabat’ın Ak ören köyünde 7 üyemizin kayıtlı olduğu yerde partimize 3 oy çıktı. O 7 üyenin 4 tanesinin oyunu verdirmeyen arkadaşımız burada oy delegesi. Vatan partisine oy vermiş arkadaşımız burada CHP’nin il Başkanını seçmeye çalışıyor. Vicdanının varsa, onurun varsa gelip bu sandıkta oy kullanmamalısın” dedi. 

Kaynak:61saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler