Charlie Hebdo protesto edildi

Charlie Hebdo protesto edildi

İlim Yolcuları Derneği üyesi bir grup, Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasını protesto etti.

İlim Yolcuları Derneği üyesi bir grup, Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasını protesto etti.

Trabzon Meydan Parkı'nda ellerinde çeşitli pankartlarla bir araya gelen grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Dr.Selman Demirci, Fransa'da yaşanan bir takım olaylar bahane edilerek tüm dünyada kutsal değerlere topyekun saldırı düzenlendiğini söyledi.

İnsan hakkı ve demokrasi kavramlarının içine sıkıştırılan ama asıl amacı ve hedefi İslam ve kutsalları olan bu saldırıları şiddetle reddettiklerini belirten Demirci, "Modern dünyanın temsilcisi olarak görülen fakat yeryüzünde bozgunculuğun ve fesadın temelini oluşturan emperyalist devletlerin tüm dünya coğrafyasına kan ve gözyaşı götürdüğü tartışmasızdır. İkiyüzlü ve sahtekar batı, işgal ettiği yerlerde ya da işbirlikçileri eliyle öldürülen milyonlarca Müslüman için en ufak tepki dahi göstermezken, bugün yaşam hakkı, ifade özgürlüğü kavramlarıyla Müslümanlar üzerinde baskı kurmaya çalışmakta, faşizmin her türlüsüne izin vermektedir" dedi.

Cumhuriyet Gazetesinin de tarih boyunca faşizmin yanında saf tuttuğunu iddia eden Demirci, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet adlı gazete de içinden çıktığı halkın inançlarına her seferinde saldırmayı görev bilmiş ve bu görevinin gereğini yapmıştır. Tek kutsalları hocaları olan, imanlarının önüne nefretlerini koymuş uluslararası yapıların yerli taşeronları, gazeteleri ve gazetecileri vasıtasıyla peygambere hakaret edenlere sahip çıkmakta, yanlarında olduklarını açıkça ilan etmektedir. Sevgili Peygamberimizin tasvir edilmesini asla kabul etmeyeceğiz, edemeyeceğiz bir durumdur. Zulmün her çeşidine karşı sesimizi gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler